Podziel się wrażeniami!
Witam,
Filmy 4K 60fps z YouTube na KD-65XE9305 z procesorem X1™ Extreme tną się (gubią klatki).
Film "Morocco 8K HDR 60FPS (FUHD)" (https://youtu.be/hVvEISFw9w0) z średnim obciążeniem procesora w telewizorze na poziomie 52% zgubił przeszło połowę klatek.
Telewizor jest podłączony do internetu przez Wifi do modemu UPC Connect Box (umowa na prędkość down: 250 mbps, up: 20 mbps) który w aplikacji Analiti uruchomionej na telewizorze daje nastepujace wyniki predkośći łącza.
Inne filmy 4k z 24/30fps działaja płynnie z średnim obciążeniem procesora na poziomie 46%.
Wersja odtwarzacza YouTube to 2.04.05. Wersja oprogramowania telewizora to PKG6.5629.0177EUA.
Czy wiecie co może być powodem gubienia klatek w filmach 4K/60fps z YouTube'a? Czy znacie rozwiązanie?
Pozdr,
Marek
Mam ten sam telewizor i u mnie nic się nie tnie na tym materiale, obraz jest płynny.
Net mam jednak podlączony do TV przez kabel a nie wifi i tutaj bym szukał Pana problemów.
Witam i dziękuje za odpowiedź
Jak widac z pomiaru predkości łącza WiFi z pomoca aplikacji Analiti wychodzi 207 mbps a drugi filmik z YouTube pokazuje predkość na poziomie 42 Kbps więc WiFi jest szybkie.
Zrobiłem dziś inny pomiar i podłaczyłem PS4 Pro to tej samej sieci WiFi - wyniki testu prędkości WiFi poniżej
oraz odtworzyłem przez WiFi na PS4 Pro ten sam film i był super płynny, tylko 2% klatek pominiętych w porównaniu do 50% kiedy telewizor odtwarza ten sam film.
Wydaje mi sie że nie jest to wina WiFi.
Czy mozesz sprawdzić czy ten film był napradę w 4K i 60 fps i załączyć zdjęcie ekranu?
Wedlug załaczonego zdjecia film jest odtwarzany w rozdzielczości 2560x1440 a nie w 3840x2160 (4k). Proszę wymusić pełną rozdzielczość 4K z menu YouTube'a i wykonać ponownie zdjecie. Dziękuje.
Dziwne.
Prędkość połączenia z serwerem u Ciebie jest niższa (19049 Kbps do 29112 Kbps) ale u Ciebie gubi mniej klatek. Inny jest też serwer z ktorego był wysyłany film... dziwne. Podciągnę kabelek z netem do TV dla testów i zobacze jak działa. Dzieki za pomoc !!
@MarekSuski77 sprawa jest prosta ściągasz film na dysk potem na pena wkładasz do TV i zobacz jakie cuda
Sprawdź sobie z tej strony. Filmiki z różnymi bitrate, ja używałem do testowania streamingu przez LAN z NAS'a
Net mam jednak podlączony do TV przez kabel a nie wifi i tutaj bym szukał Pana problemów.
Raczej nie, zrobiłem test u siebie, także UPC prędkość w umowie 300mb. TV XF9005 z tym samym procesorem, podłączony przez Wi-Fi 5GHz
Film odtworzony do końca utrzymał 73 klatki
Faktem jest, że przerwanie filmu jakąkolwiek czynnością, czy włączeniem ustawień Tv, to film klatkuje bardzo mocno, a w niektórych przypadkach staje w miejscu, np. Gdy wchodzę w opcje obrazu na Tv.