anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z obrazem Xbox One X - Soundbar HT-XF9000 - BRAVIA XF9005

profile.country.PL.title
lukaszpsl
Poszukiwacz

Problem z obrazem Xbox One X - Soundbar HT-XF9000 - BRAVIA XF9005

Witam :slight_smile: Mam dziwny problem z obrazem po podłączeniu Xboxa One X. Konsolę podłączyłem do soundbara HT-XF 9000, a soundbar do TV XF9005. W TV jak i w sounbarze w ustawianiach zmieniłem na "Enhanced format". Po włączeniu Xboxa czasami go nie wykrywa gdyż jest komunikat aby sprawdzić wejścia. W przypadku jak się wszystko normalnie załączy po włączeniu np. gry lub np. netflixa występuje dziwne śnieżenie obrazu. Jak włączam Netflixa to wogole co chwile wszystko znika, pojawiają sie komunikaty z sygnałem a po chwili jak obraz się pojawi to obraz śniezy cos solidnie 😞 Wprzypadku jak jest zamiast "Enhanced format" zastosowany ten gorszy standard to wszystko działa bez śnieżenia lecz wiadomo nie obsługuje wtedy HDR i innych funkcji. W przypadku podłączenia konsoli bezpośrednio do TV to działa wyśmienicie ze wszystkimi możliwymi ustawieniami. Chcę zastosować podłączenie konsoli poprzez soundbar aby mieć możliwość Dolby Atmos ale jest to niemożliwe przez wyżej wymienione problemy.  

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Sugerujemy użycie wysokiej jakości przewodu HDMI między soundbarem i TV.  

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Spróbuj innych kabli HDMI.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
KrissKEJ
Użytkownik

Netflixa uruchamiasz na Xbox (tak wnioskuje) czy na TV jak na TV to nie ma to nic do rzeczy bo uruchamiasz pomijając wejścia HDMI. Kabel HDMI od Xbox X jest b.dobrej jakości, wiem bo sam mam X1X. Zmień kabel od soundbara