Podziel się wrażeniami!
Od mniej więcej grudnia mam problem z TV, ponieważ lubi się włączyć kiedy mu się podoba. Najczęściej robi to jak jestem np w pracy, albo np wieczorem. Sprawdzałem czy przypadkiem ktoś się z nim nie łączy bezprzewodowo, posprawdzałem wszystkie ustawienia, itp... wyłączyłem bluetooth, wifi i np przez tydzień jest ok, a np w środku nocy się włączy i sobie gra. Nie wiem jak to jest jak jestem w pracy, ale możliwe że też się włącza.
Ktoś ma podobny problem???
Podobny, choć nie taki sam problem został już poruszany na forum. Link do wątku, być może podsunie nowe rozwiązanie: https://community.sony.pl/t5/telewizory/telewizor-sam-okresowo-wylacza-sie-i-zaraz-po-tym-wlacza/m-p...
Jeśli nie pomoże sugerujemy kontakt z naszym supportem.
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
Witam,
Zgłosiłem Twój problem do supportu Sony - oto ich odpowidź:
Odbiornik może być wzbudzany przez inne urządzenia HDMI podłączone do telewizora, które nie są w 100% kompatybilne z funkcją BRAVIA Sync (przykładowo dekoder). Proszę wyłączyć funkcję automatycznego włączania w ustawieniach BRAVIA Sync (HOME - Ustawienia - Zewnętrzne wejścia). Od strony podłączonego urządzenia zalecane jest również wyłączenie analogicznych funkcji (sterowanie przez HDMI).
Jeśli problem będzie występował nadal to proszę o wykonanie resetu zasilania, czyli odłączenie telewizora od prądu na minimum 2 minuty.
W przypadku dalszych problemów konieczna może być weryfikacja serwisowa odbiornika przez nasze autoryzowane centrum serwisowe:
Pozdrawiam
Jaki był finał.. Czy usterka została usunięta? Mam te sam problem..
Napiszcie coś więcej - jakie urządzenia są podłączone do TV, itd...