- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kamera Sony HDR-SR11E Ile klatek na sekundę?
Cześć Wszystkim.
To moja pierwsza kamera - dopiero się uczę wideofilmowania. Czy ktoś może powiedzieć ile klatek na sekundę jest w ustawieniu najwyższej jakości dla tego urządzenia?
Opisy podają 1080/50. Tymczasem gdy zgram film, program do obróbki wideo podaje wartość 25 kl/s. To samo podają Windowsy we własnościach pliku.
W kamerze ustawione jest REC MODE AVC HD 16M (FH), zapis na dysk.
Czy ja coś źle robię, czy czegoś nie rozumiem, czy ta kamera faktycznie nie dysponuje zapisem 25kl/s?
Wiem, że to model już nieco "nieaktualny" ale może ktoś podzieli się swoją wiedzą. Bedę wdzięczny za wszelkie uwagi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Może źle to ująłem, nie chcę wychodzić na kogoś kto będzie wieszał psy na Sony ponieważ nie dogłębnie sprawdziłem temat, moja wina, źle sprawdziłem i tyle. Żal mogę mieć jedynie do nie intuicyjnej terminologii, gdyż jeśli jest napisane [xx] np. 30 to spodziewamy się tej wartości a nie jakiejś innej, w tym przypadku postanowiono zrobić trochę inaczej. Taki nie fortunny zbieg okoliczności akurat, cóż bywa. Zostało to oczywiście objaśnione przez Pana Pawła i nie ma się do czego przyczepić.
Paradoksalnie i tak mam zamiar za jakiś czas kupić używaną kamerę Sony z zwiększmy klatkarzem xD, tylko muszę uzbierać trochę kasy.
Tak czy siak będę korzystał dalej z tego camcordera ponieważ nadal oferuje całkiem spoko obraz + możliwość dodania mikrofonu ''plug and play'', w sumie dla tego głównie go kupiłem. Najwyżej będę się posiłkował inną kamerą co nagrywa więcej klatek i tyle, świat od tego nie ucierpi.
Co do zoom'a to jest niby 12x optyczny, na oko wydaje się ta wartość dość realna więc nie ma zastrzeżeń i tak do swoich zastosowań mi w zupełności wystarcza, a z cyfrowego powiększenia i ta nie korzystam.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »