Podziel się wrażeniami!
Proszę was o dodawanie zdjęć przez dodanie załącznika. Wtedy mamy miniatury a po kliknięciu można zobaczyć całość. Dzięki temu można oglądać zdjęcia i komentować w wątku, (co lubicie z KKM), ale łatwiej będzie przez taki wątek przebrnąć.
Panel dodawania fotek jest łatwy w obsłudze
jakoś się przyzwyczaimy...
Myślę, że będzie miło z naszej strony jak będziemy podawać jakim aparatem robiliśmy i jakim szkłem prawda Rafale ? No i wiem, że preferowany jest sprzęt Sony co oczywiste, ale jak szkła będą Minoltowe to też dobrze, żeby młodzi wiedzieli, że Minoltowe pasują do Sony i że Sony czerpie z bogatych tradycji...
Myślę, że trzeba by napisać kilka słów o tej tradycji...
Rafiki to ograniczenie do 500pix to konieczność? To stosunkowo mało - obecnie chyba wszyscy pracują na rozdzielczościach minimum 1024 (a zapewne standardem staje się 1600pix) więc zdjęcia o rozdziałce 500pix wyglądają jak znaczki pocztowe
Ograniczenie to dotyczy nie tylko zdjęć umieszczanych na serwerze forum ale również poprzez używanie składni .
Da się to zmienić na np 800pix?
Norbert, ale Rafiki prosił o zamieszczanie miniaturek - po otwarciu większość zdjęć ma więcej niż 500pix
Ok. Działa dodawanie załączników.
Ja od kilku lat zamieszczam wszędzie zdjęcia poprzez z mojego serwera więc dziwi mnie wprowadzenie takiego ograniczenia na forum .
Rafiki napisał(a):
Proszę was o dodawanie zdjęć przez dodanie załącznika. Wtedy mamy miniatury a po kliknięciu można zobaczyć całość. Dzięki temu można oglądać zdjęcia i komentować w wątku, (co lubicie z KKM), ale łatwiej będzie przez taki wątek przebrnąć.
Rafiki napisał(a):
Norbert napisał(a):
Rafiki to ograniczenie do 500pix to konieczność? To stosunkowo mało - obecnie chyba wszyscy pracują na rozdzielczościach minimum 1024 (a zapewne standardem staje się 1600pix) więc zdjęcia o rozdziałce 500pix wyglądają jak znaczki pocztowe
Ograniczenie to dotyczy nie tylko zdjęć umieszczanych na serwerze forum ale również poprzez używanie składni .
Da się to zmienić na np 800pix?
nie jest zle - kwestia przyzwyczajenia
Ja często posługuje się BlueConnectem i przewijanie dużych zdjęć bywa kłopotliwe a tak klikam na miniaturę i wtedy oglądam duże zdjęcie.
Fajne wydaje mi się też to że jest licznik oglądalności zdjęć.