- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
BDP S790 i 3D
witam.
mam telewizor KDL 50W829 do którego podpięty jest amplituner HT- SF100 przez HDMI,do amplitunera podłączony do wejścia BD odtwarzacz BDP S560.Telewizor mam dodatkowo podpięty do amplitunera kablem optycznym i przy oglądaniu telewizji naziemnej dzwięk przesyłany jest przez optyka,zaś po włączeniu BluRay przełączane jest w amplitunerze na wejście BD i wszystko jest jak powinno byś,
problem pojawił się po wymianie BluRay na BDP S790 który połaczyłem z telewizorem bezpośrednio kablem HDMI z wyjścia video w BD bo amplituner nie przepuszcza 3D,zaś drugim kablem HDMi do wyjścia audio z odtwarzacza do wejścia BD w ampitunerze zaś ten do drugiego wejścia w telewizorze.Proglem polega na tym że po włączeniu BluRay nie przełącza się automatycznie w amplitunerze na wyjście BD czyli HDMI tylko dzwięk płynie przez optyka i jak wiadomo z optyka nie ma DTS.Trzeba przełączać recznie ne wejście BD w ampliyurze.Czy jest jakiś sposób połczenia albo ustawień aby po Włączeniu odtwarzacza automatycznie przełączał amplituner na wejście BD jak przy starszym odtwarzaczu i nie zostawał na wyjściu TV tj.optycznym?
pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Czy masz włączone Bravia Sync we wszystkich urządzeniach?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak Bravia Sync mam włączoną we wszystkich urządzeniach.Wydaje mi się że przyczyna tkwi w BDP S790 bo na BDP S560 było git.Czasami zdaża się że po wyłączeniu BD nie przełącza telewizora na ostatnio używane wejście tylko pozostawia na wejściu gdzie podłaczony jest BD.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Jedyne co może pomóc to ustawienie w menu BDP-S790
"Nastawienia systemu->Tryb wyjścia z rozdzieleniem AV"
na:
Wyłącz: wysyłanie sygnałów audio i wideo równocześnie za pośrednictwem gniazd HDMI OUT 1 i HDMI OUT 2.
Instrukcja strona 35.
http://www.sony.pl/support/pl/product/BDP-S790#Manuals
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam.
mam jeszcze taki problem z BDP S790 a miamowicie że gdy wchodzę w aplikacje SEN np.You Tube wszysko jest OK,ale gdy wyjdę z YT pojawia się jakaś strona Internetowa SEN po angielsku i odtwarzacz nie reaguje na żadne polecenia pilota ani na przycisk wyłączania na odtwarzaczu,pomaga jedynie wyłączenie BD z prądu.Czy miał ktoś podobny problem.
Jak dodać odtwarzacz BD do konta SEN w komputerze PC,bo potrzebny jest kod aktywacji z odtarzacza a tam takiego kodu nie mogę znależć?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jak znam życie to to akurat nie bedzie działać w polsce. Ja zeby zarejestować swoje BDP-S790 musiałem to zrobić inaczej, bo zgodnie z instrukcją po pierwszym podłączneniu urządzenia i ustawieniu dostępu do netu po naciśnięciu guzika SEN powinniem wyskoczyć kod do rejestracji/aktywacji urządzenia. Niestety tak nie było bo urządzenie odrazu logowało sie do SEN wiec wchodziłem na pierwszą aplikacje bodajże FILMBOX i wtedy wykakiwał 5cio znakowy kod rejestracji - w ten sposob zarejestrowałem urządzenie na koncie SEN. Jeżeli masz już tam zarejstrowane urządzenie to wyrejestruj je zrób tak jak jak - nie wiem tylko czy na jedym kodzie dasz rade zarejestrować /powiązać to na 2 stronach (naszym SEN i tym międzynarodowym).