Podziel się wrażeniami!
Więc,problem zaczyna się tu iż,mam problem z touchpadem,Najprawdopobniej jest coś z nim,gdy laptop jest podłączony do ładowania touchpad szaleje,rusza się po ekranie i sam się klika,próbowałem go odinstalować ale nie działało,po następnym włączeniu systemu sterowniki touchpada instalowały się same,w samej opcji touchpada opcja ,,wyłącz'' była zgaszona,więc probowałem w BIOS'ie,Lecz chyba mam jakiegoś starego BIOS'a,z 2008 roku,i tu pojawia się jeszcze jeden problem,szukałem nowszych sterowników do BIOS'a ale na dole laptopa nie ma modelu czy czegoś tam,mam tylko PCG-71211M,Tego drugiego modelu nie ma,próbowałem szukać na necie,ale oczywiście tez nigdzie nie ma,więc szukam pomocy tu,możecie mi jakoś doradzić bądż podać ten drugi model?Specyfikacje Lapka to:
SystemOperacyjny
Windows 7 Ultimate 64-bitowy
Producent i lapek
Sony Vaio
Procesor:Intel(R) Core(TM)i3 CPU M370 @ 2.40GHz (4 CPUs)
Ram:4096MB RAM
I teraz gdy weszłem do Dxdiag'u znalazłem ten model,chyba,ale wole się jeszcze upewnić
Dziękuje za wyrozumiałość to tak na przyszłość
Witam,
Skierowałem Twój problem do supportu. Jak tylko będzie odpowiedź dam znać.
Pozdrawiam
Witam,
Oto odpowiedź supportu:
Po tym oznaczeniu niestety nie jestem w stanie doradzić klientowi (PCG-71211M). Zalecam włączenie BIOS i na dole ekranu pojawi się 15-cyfrowy numer seryjny komputera, a po jego odczytaniu proszę o bezpośredni kontakt z działem wsparcia technicznego poprzez formularz zgłoszeniowy:
http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cpint=spt-footer_contact
Na podstawie tego numeru konsultanci będą w stanie odczytać poprawną nazwę modelową oraz wskazać stronę ze sterownikami dla komputera.
Ze swojej strony dodatkowo zalecam wykonanie poniższych kroków, które mogą rozwiązać problem:
1. Kliknij na start.
2. Wybierz VAIO Control Center z listy programów.
3. Rozwiń klawiatury i myszy.
4. Wybierz Pointing Device / Urządzenie wskazujące
5. Kliknij na Zaawansowane
6. W zakładce opcje wskaźnika, kliknij na opcję ukryj wskaźnik podczas pisania.
Pozdrawiam
Rozumiem,lecz wczoraj trochę nad tym posiedziałem i chciałem podpiąć klawiature pod usb,lecz po podpięciu wyskoczył error że nie ma niektórych sterowników,Ethernet itd..Odpiąłem na chwilę laptop od ładowania i co?Klawiatura jak i touchpad zaczeły normalnie działać,więc spowodowane jest to najprawdopodobniej przez ładowarkę bądz baterie od laptopa,Ale dziękuje za wszelką pomoc i zaangażowanie
Pozdrawiam