Podziel się wrażeniami!
Od dłuższego czasu ten słój chodzi mi po głowie. Może ktoś strzelał zestawem sonnar/alpha i jakie były tego efekty?
Przyznam, że na wyszukanych fotach w sieci powalił mnie bokeh tego szkła. Jednak wiele z nich była wykonana zestawem średniego formatu + sonnar dlatego zastanawiam się czy warto sprawić sobie ten słój do A200.
Manualne ostrzenie przez ten mały tunelik może być problematyczne - szczególnie, że GO jest baardzo krótka i zapewne będzie wiele niecelnych strzałów.
Jednak z drugiej strony cyfrą można strzelać ile wlezie - więc?
pytaj kolegę Sqarpi - kupił to szkiełko
w tym wątku temat był poruszany
no więc jakby to ująć zajrzyj do mojej galerii 90% zdjęć jest właśnie tym szkiełkiem zrobione
Zdjęcia widziałem. Interesuje mnie teraz Twoje osobiste odczucia - jak się strzela tym szkłem. Łapie ostrość, pomiar światła jak się zgłasza na drabince itd/itp?
no więc tak trzeba robić zdjęcia na +2ev żeby były poprawnie naświetlone ale to dopiero w Góraszce mi powiedzieli
Dzięki za odpowiedź. Za propozycję też dziękuję - jestem z Opola, więc raczej spotkanie się nie uda, chociaż czasami pojawiam się w stolicy...
kurcze to jest moje marzenie od dawna, ale ciężko to wyhaczyć. a jak jest to wykupują na pniu podobnie jak Sonnara MC 200mm f/2.8 ... klasyka