Podziel się wrażeniami!
Czy zmieniając kąt nachylenia lampy lub obracając ją na boki należy zawsze przysnąć przycisk PUSH? Z instrukcji jednoznacznie to nie wynika, a w sumie lżej się nią manewruje jeśli nie przyciskam tego przycisku.
zapewne chodzi Ci o lampę hvl42 (ew. 36/56).
Nie mam już tej lampy ale ja robiłem tak, że tam gdzie nie ma oporu - nie naciskałem "push".
Czyli podnosząc ją z 0 stopni w górę naciskałem, ale z 15 stopni w górę/dół - już nie.
Hvl 58 nie ma tego przycisku - był to jeden z ważnych argumentów mojej przesiadki 42=>58.
Przycisk PUSH jest potrzebny tylko do odblokowania głowicy z pozycji 0 stopni. Po odblokowaniu i ustawieniu palnika w jakiejkolwiek innej pozycji - możemy manewrować bez używania PUSH...
Aż do ponownego przyjęcia ustawienia na wprost (0 stopni) kiedy to głowica zostaje zablokowana.
W instrukcji obsługi (PL) - strona 28
Oczywiście piszę tu o HVL-42...
doslav napisał(a):
Przycisk PUSH jest potrzebny tylko do odblokowania głowicy z pozycji 0 stopni. Po odblokowaniu i ustawieniu palnika w jakiejkolwiek innej pozycji - możemy manewrować bez używania PUSH...
Aż do ponownego przyjęcia ustawienia na wprost (0 stopni) kiedy to głowica zostaje zablokowana.
W instrukcji obsługi (PL) - strona 28
Oczywiście piszę tu o HVL-42...
Przyciskać ale tylko startując z położenia "0"
Zresztą dość długo używam mojej lampki (intensywnie chwilami) w sposób opisany powyżej i nic złego się nie dzieje. Ani luzów, ani stuków, ani nawet oleju nie bierze
Przećwiczyłem chyba wszystkie możliwe kombinacje i wydaje mi się że przycisk należy wciskać tylko w dwóch sytuacjach:
1.Startując z położenia "0" przy ruchach w górę.
2.Startując z położenia "0" przy ruchach na boki
w pozostałych sytuacjach bez wciskania przycisku palnik chodzi leciutko. Dodatkowo przy powrocie do położenia "0" słychać głośniejsze "kliknięcie" jakby coś się blokowało.
Wnioski prawidłowe...
Zatwierdzam
doslav napisał(a):
Przyciskać ale tylko startując z położenia "0"
![]()
Zresztą dość długo używam mojej lampki (intensywnie chwilami) w sposób opisany powyżej i nic złego się nie dzieje. Ani luzów, ani stuków, ani nawet oleju nie bierze
kris napisał(a):
zapewne chodzi Ci o lampę hvl42 (ew. 36/56).
Nie mam już tej lampy ale ja robiłem tak, że tam gdzie nie ma oporu - nie naciskałem "push".
Czyli podnosząc ją z 0 stopni w górę naciskałem, ale z 15 stopni w górę/dół - już nie.
Hvl 58 nie ma tego przycisku - był to jeden z ważnych argumentów mojej przesiadki 42=>58.