Podziel się wrażeniami!
Cześć
Drodzy koledzy i koleżanki może ktoś z was już używał wcześniej takowego obiektywu i ma jakieś z nim doświadczenia?
Dodam ze jest to starsza wersja bez napedu HSM
to był mój "kiciak", pierwszy obiektyw kupiony razem z aparatem i długo i wiernie mi służył. trafił mi się chyba niezły egzemplarz bo tylko lekko ustępował 24-105 w spadku po analogowej 7-ce i z racji wygody (24 na aps-c to jednak bardzo wąsko) fociłem nim długo a MAF leżał w szafie. zamieniłem go na tandem 10-20 (potem maf20) i 28-70 ale nadal czasem wietrzyłem gdy chciałem podróżować "lekko". sprzedałem gdy ostatecznie zapadła decyzja o przesiadce na FF. z sentymentem.
parę uwag, mój egzemplarz był całkiem ostry, AF działał poprawnie na wszystkich ogniskowych, mały zakres (krótki przebieg pierścienia ostrości) powodował, że był całkiem szybki choć z D7D lubił szperać w tył i przód.
praca pod światło całkiem nieźle, spadek kontrastu zauważalny ale nie stanowił problemu. flara tak ale łatwa do występelkowania.
najlepiej byłoby sprawdzić kupowany egzemplarz, bo wiadomo, z sigmami różnie bywa. ja zawsze miałem szczęście czego wszystkim życzę