- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Statyw dla amatora.
Orientujecie się może, jaki wybrać statyw? Jestem bardzo początkującym użytkownikiem, a moje wymagania to musi być lekki i mobilny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam.
Nie będę odkrywczy. Już padły słowa, że każdy zainwestowany pieniądz w solidny sprzęt da zysk. Z mojej strony rada jest taka. Jeżeli masz zamiar wędrować i w pewnej chwili zrobić fotkę, ot taki kaprys, oczywiście inwestycja w drogo sprzęt mija się z velem. Może solidnie i tanio. Coś z można znaleźć. Zabawa lustrzanką ma to do siebie , że jak wciąga, pociąga też za sobą koszta. Obiektywy coraz droższe , bardziej podpasowane do tego co chcesz fotografować i wymagania też coraz większe co do jakości fotek. Pewne rodzaje fotografii wymagają statywów i to solidnych. Pamiętaj , statyw ma zapobiegać drganiom aparatu. Stąd uwagi o powieszeniu przeciwwagi na statywie. Dodatkowa masa stabilizująca . Jeżeli chcesz dobrze kupić , musisz wiedzieć co nim chcesz robić. Jak postawić aparat i zrobić sobie i znajomym wspólną fotkę , byle był nie za lekki i o dopasowanej do Twojego wzrostu wysokości . Jak masz wędrować , waga już się liczy, ale jak ma miejsce na zawieszenie przeciwwagi, super. Jednak niech nie będą to rurki ołóweczki , co pogną się pod ciężarem plecaka. Statyw studyjny , to inna sprawa, ale nie o to Ci chodzi. Był już yu poruszany temat statywów. Poszukaj, był fajny link o doborze statywu, na co zwrócić uwagę .
Jan
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kup tani, ale żeby aparat nie spadł z trójnogu na przykład taki http://www.allegro.pl/item629229549_sta ... pw_wa.html w mediaM kupiłem go za 90zl. jak okaże się niewystarczajacy to kup drozszy a ten tani użyj do trzymania blendy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niektóre statywy Hama mają poważną wadę. Brak im podpórki widocznej na zdjęciu zamieszczonym poniżej. Pod wpływem ciężaru sprzętu opadają. Można to rozwiązać domowym sposobem, ale i tak taki statyw nie jest najlepszym wyjściem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja nie dawno kupiłem statyw icam Statyw 3520 za cene 65 złotych (promcja)
wysokość po złożeniu: 560 mm
maksymalna wysokość: 1400 mm
minimalna wysokość: 545 mm
rurka: 21.2 x 16.2 mm
waga netto: 1025 g
dopuszczalne obciążenie: 3.0 kg
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
ja ostatnio przesiadłem się z Hamy Star 75 na Velbon Sherpa 600R...
powiem tyle: solidny, stabilny, nie za ciężki, nie za lekki , poręczny...
to jak przesiadka z Fiata 126P na Audi A8 szkoda tylko, że brak mu poziomic, czasami się przydających
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja też się właśnie sepię na 600R, może powiedz coś więcej, jak się sprawuje? Czy nie ma gdzieś luzów etc?
- « Poprzedni
- Następny »