anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Tusz, papier - do zdjęć.

profile.country.en_GB.title
Toxek.
Początkujący

Tusz, papier - do zdjęć.

Tym razem będzie szybko, zwięźle i na temat, mam nadzieje, że dostane takież odpowiedzi :)

Posiadam drukarkę HP Photosmart C4580. Chciałem zainwestować w tusz i papier do drukowania zdjęć, bo chciałbym sobie kilka wydrukować. I teraz moje pytania:
1: Co myślicie o zamienniku: http://www.123drukuj.pl/shop/products/T ... 13106.html
2: Jaki papier wystarczy, chodzi mi tutaj o klasę. I co możecie polecić z papierów fotograficznych.
3: Opłacalność - czyli na ile zdjęć wystarczy mi mniej więcej tusz i czy będzie to opłacalne - chodzi mi tutaj o standardowe zdjęcia. W punkcie kosztują 0.57zł.

Pozdrawiam Tomek.

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Dlaczego pytając o drukarkę (i to jeszcze HP) zakładasz temat w dziale o lustrzankach A200/A300/A350 :question:

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Starosta napisał(a):

Dlaczego pytając o drukarkę (i to jeszcze HP) zakładasz temat w dziale o lustrzankach A200/A300/A350 :question:

przeniosłem w lepsze miejsce

Toxek.
Początkujący

Bo wydawało mi się, że to dotyczy również mojego aparatu i, że otrzymam tutaj fachowa pomoc.

profile.country.pl_PL.title
hovany
Poszukiwacz

Toxek napisał(a):

Tym razem będzie szybko, zwięźle i na temat, mam nadzieje, że dostane takież odpowiedzi :)

Posiadam drukarkę HP Photosmart C4580. Chciałem zainwestować w tusz i papier do drukowania zdjęć, bo chciałbym sobie kilka wydrukować. I teraz moje pytania:
1: Co myślicie o zamienniku: http://www.123drukuj.pl/shop/products/T ... 13106.html" target="_blank
2: Jaki papier wystarczy, chodzi mi tutaj o klasę. I co możecie polecić z papierów fotograficznych.
3: Opłacalność - czyli na ile zdjęć wystarczy mi mniej więcej tusz i czy będzie to opłacalne - chodzi mi tutaj o standardowe zdjęcia. W punkcie kosztują 0.57zł.

Pozdrawiam Tomek.

ad. 1. Ja mam zamienniki, które kupiłem w MediaMarkt. Są wystarczające. Choć wolałbym oryginalny zestaw foto.
ad. 2. Najlepiej popróbować. Ja kiedyś kupiłem w Lidlu. Tam często są niezłej jakości rzeczy. Ale idźmy dalej.
ad. 3. Poszukaj promocji. Atrament nie jest najbardziej opłacalnym surowcem w druku fotografii. Ja wydrukowałem kilka zdjęć na mojej drukarce i poszła prawie ćwierć kardridża.

Pozdrawiam
Bartosz

BZ
ArturGniezno
Początkujący

Drukarka:
Konica Minolta C451 + finisher

Specjalny papier do drukarek laserowych (ewentualnie gruby papier rzędu 270 lub grubszy)

Odpowiedni soft do drukarki

Wydruk z połyskiem i utrwaleniem

Jakość wydruku A4 i A3 o niebo lepsza niż nie jeden allegrowicz