Podziel się wrażeniami!
Witam,
mały problem, może ktoś pomoże lub wyjaśni. Kilka dni temu kupiłem moduł wifi do 40EX720. Wszystko śmigało ok. W Internetowym Wideo Bravia miałem kilkadzisiąt kanałów, w tym 3D Experience, który szczerze mówiąc najbardziej mnie interesował, bo chciałem wypróbować okulary. Obejrzałem w 3D kilka produkcji, byłem zadowolony z jakości itd. Potem oświeżyłem zawartość internetową i.... Od tej pory mam nadal dostęp do kilkudziesięciu kanałów w Internetowym Wideo Bravia m.in. VOD.TVP, TVN, IPLA, Youtube, AOL, ale zniknęła mi ikonka 3D Experience i jej po prostu nie ma.
Możecie sprawdzić na swoich tv, czy macie dostęp do zawartości 3D udostępnionej przez Sony? Ewentualnie może ktoś coś poradzi, co zrobić, aby 3D Experience powróciło? Dzięki!
Po ostatniej aktualizacji oprogramowania u mnie na 55w905 tez 3D zniknęło.
Dzięki za odpowiedź! Teraz wiem, że nie jestem sam
Witajcie,
Skontaktowałam się z naszym supportem w tej sprawie i standardowe działania w takim przypadku to:
1. odświeżenie zawartości internetowej TV
2. przywrócenie ustawień fabrycznych TV
3. przywrócenie ustawień fabrycznych routera
Jeżeli jednak to nie pomoże, pojawiła się prośba, żeby skontaktować się z pomocą techniczną bezpośrednio na adres customersupport.pl@eu.sony.com podając następujące dane:
1. Model TV
2. Numer seryjny
3. Wersja oprogramowania TV (proszę o odpowiedź czy aplikacja zniknęla po aktualizacji? Czy problem ma związek z ostatnią aktualizacją?)
4. IP adres TV
5. Model routera
6. Nazwa dostawcy internetu
Po otrzymaniu tych informacji będą w stanie je przekazać do odpowiedniego działu i mam nadzieję sytuacja się wyjaśni.
Pozdrawiam serdecznie,
Barbara_K
Dziękuję bardzo za odpowiedź!
Póki co mogę napisać tyle, że odświeżanie zawartości, reset fabryczny tv i routera nic nie dały. Pozostaje zwrócenie się do Pomocy Technicznej Sony.
Dziękuję jeszcze raz za informacje!
Pozdrawiam!
Cieszę się, że mogłam pomóc 🙂
Pozdrawiam i życzę pomyślnego rozwiązania sprawy,
Barbara_K
Całe sony, podane wskazówki nie dają rady.
Dalej brak 55W905 zawartości 3d Experience po aktualizacji
No to widać że support Sony jest bardzo na czsie i bardzo zorientowany:smileyhappy:Taka mała podpowiedź dla supportu Sony proszę wejść do usługi SEN i tam jest wyraźnie napisane że serwis 3D Experience zakończył usługę z dniem 31.03.2014 roku.
Szkoda, że tak się historia z 3D zakończyła, bo był to atut dla sprzerdawców SONY. A co w zamian, bo TVN Player też zakończył współpracę z SONY. Czyżby "wojna sprzedażowa" producentów TV Smart ? Pewnie znów chodzi o pieniądze