Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam do TV podpięty dekoder NC+ przez HDMI. Zauważyłem, że po właczeniu TV lub przełączeniu kanału na inny mam przez chwile przyciszony dźwięk. Podgłaśnia się on sam po krótkiej chwili. Czy spotkał się ktoś z takim zjawiskiem?
Poszperaj w ustawieniach dźwięku w TV> W dekoderze nic nie zmienisz. Niestety nie pamiętam na ten moment jak w TV wygląda menu audio. Może jest tam funkcja z tym związana? Bo to nie musi być błąd.
Wydaje mi się, że dzieje się to po zmianie opcji "zaawansowana automatyczna głośność" z wyłączonej na na normalna.
A no widzisz. Ale sprawdziłeś to? Czy pomaga w rozwiązaniu?
Ale co ma pomagać w rozwiązaniu bo nie rozumiem? Dla mnie istotne bedzie to jeżeli wypowiedzą się posiadacze 805a i napiszą jak jest u nich po włączeniu tej opcji, bo tak to nie mam żadnego punktu odniesienia.
Witam.
U siebie na W805 przy zmianie tej opcji nie słyszę tak naprawdę aby cokolwiek się zmieniło. Jednakże, sam posiadam inny dekoder ( mam uhd 88 od Orange ), więc tu może też być pewna różnica.
Ciężko mi stwierdzić co może być przyczyną takiego zachowania dźwięku u Ciebie.
Jedyne co mogę doradzić to posprawdzanie wszelkich ustawień i w dekoderze jak i w telewizorze.
Mam także antenę satelitarna podłaczoną bezpośrednio pod dekoder sat w TV. Tutaj problemu z dźwiękiem nie ma, nic sie nie podgłaśnia po chwili. Nie mam drugiego dekodera żeby sprawdzić czy to wina dekodera nc+ czy może gniazd HDMI.
Też tak mam w dekoderze Cyfrowego Polsatu, ale to opóźnienie wynika z dekodera, a nie telewizora. Na dekoderze n-ki tego nie miałem (przy tych samych TV).
Czy ktoś rozwiązał ten problem, dlaczego tak się dzieje z dźwiękiem?
Od niedawna jestem właścicielem 55w905a podłączonego przez hdmi do nc+ i mam ten sam problem.
Nie wiem czy mam grzebac w ustawieniach czy ten typ po prostu tak ma?
Ale kanały przełączasz w dekoderze NC+ i to on wycisza głos przy przełączaniu kanałów.