anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-46W905A - Problem z pilotem NFC + HTC oraz z plikami 3D mkv.

Krzysiecw
Poszukiwacz

KDL-46W905A - Problem z pilotem NFC + HTC oraz z plikami 3D mkv.

Witam od paru dni jestem (mam nadzieję) szczęśliwym posiadaczem tego TV. Niestety na starcie przywitał mnie dwiema rzeczami ktore chciałem przetestować, a niestety nie zadziałały.

Pierwsza to funkcja kopii obrazu telefonu za pomocą pilota z funkcją NFC. Mój telefon to HTC ONE X+ (posiada NFC) i za nic w świecie nie idzie go połączyć z TV. Widzi go tzn wykrywa sygnał ale wypluwa komunikat: Brak urządzenia. Dotykaj, az zostanie wykryte... I tak do .... śmierci.

Druga rzecz to pliki MKV. Jak byk jest ten format zawarty w tabelce obsługiwanych plików znajdującej się w pamięci TV... Niestety podczas próby odtworzenia filmu 3D w formacie mkv TV zawiesza się i tylko wyjęcie wtyczki z zasilania pomaga powrocic do stanu uzwalności TV jako TV... 

Trochę to zniechęcające przy tej klasie TV za tyle pieniędzy to to nie działa to tamto... Tym bardziej, że wszędzie sony chwali się tym jednym dotykiem NFC. Czyzby zapomnieli dodać ze tylko we współpracy z telefonami XPERIA?

Jakby ktoś mógł mi jakoś pomóc to bede wdzięczny. Pozdrawiam!

Tagi (3)
24 ODPOW. 24
134514
Poszukiwacz

matej99 napisał:
Dla S4 w google play czy samsung aps, nie ma tej aplikacji (na innym smartfonie np sony faktycznie jest taka aplikacja). /.../

Znalazłem ten patch, jakby co -- co prawda w opisie nie ma urządzeń, dla których został napisany, ale wygląda na dosyć uniwersalny, także spróbuj --

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sec.screenmirroringpatch&hl=en

Po jego zaaplikowaniu na galaxy note 10.1 screen mirroring zaczął mi działać na KDL-55W805A.

profile.country.PL.title
matej99
Użytkownik

Częśćiowo rozwiązałem problem, i wygląda na to że odpowiedzilną za zamieszanie jest aplikacja Sony "TV Slide View" ponieważ przywróciłem ustawinia fabryczne i kopia lustrzana działała (bez NFC ale nie o to chodzi). Póżniej wykonałem kolejne ustawinia i po każdej zmianie sprawdzałem kopię lustrzaną i działała do czasu skonfigurowania TV Slide View, po sparowaniu urządzeń w telefonie nie pojawiał się telewizor po wybraniu screen mirror w Galaxy S4. Po odłączeniu aplikacji telewizor był wykrywany, dodam że sytuacja powtórzyła się gdy sparowałem Program TV Slide View z innym urządzeniem. Spróbowałem ponownie i kopia lustrzana działa do piero po wyłaczeniu dwóch opcji w redenderze.

Ustawiłem tak:

1. HOME--> Sieć --> Ustawienia Sieci domowej -->

2. Urządzenia zdalne/renderer -->

3. Ustawienia funkcji Renderer -->

- Automatyczny przydział dostępu  na "wył"

- Inteligentny wybór  na "wył"

Przy powyższych ustawieniach działa kopia lustrzana oraz TV Slide,

Ponadto ustawienia wi-wfi direct w tv są wyłaczone, a tv podłaczony jest przeowodwo do sieci internet.

Jeśli ktoś może sprawdzić u siebie to czy jest podobnie pomoże to zlokalizować przyczyne.

PeterBerg79
Poszukiwacz

Krzysiecw napisali:

No i wszystko jasne dzisiaj dostałem odpowiedz od sony. 

Sony gwarantuje prawidłową komunikację z urządzeniami wskazanymi na poniższej stronie:

http://www.sony.pl/support/pl/topics/mirror_xperia_bravia_tv

są to:

Smartfony

• XperiaTM Z / L / SP / ZR / V

Tablety

• XperiaTM Tablet Z

Szkoda, że w reklamach nie informują, że funkcja działa ze smartfonami xperia.

Super funkcja.

Tak więc wszystko jasne... Podobnie jest z opcją WiFi Direct... Tylko XPERIE maja w ustawieniach opcje Screen Mirroring... Wiec w tym wypadku rowniez kicha ;(

Witam,

Nie tylko Xperie mają taką opcję, ponieważ Samsung Galaxy SIII (Android JB v. 4.3) również posiada opcję Screen Mirroring i funkcja działa bez problemu. Przetestowane na TV 40W905A.

Pozdrawiam

Krzysiecw
Poszukiwacz

HTC One m8 również mi już działa Ale niestety nie przez połączenie go
poprzez pilot z opcją nfc a manualnie
profile.country.pl_PL.title
Tompie.
Poszukiwacz

Galaxy S III też ma funkcje Screen Mirroring oraz NFC i również nie można podłączyć. Ale sprzęt Sony ma jakąś blokadę by żadne inne urządzenie nie mogło się podłączyć bo sprzedaż by im zmalała smartfonów 😉