Podziel się wrażeniami!
Witam,
Jestem nowy na forum, temat pewnie nie raz się przewijał ale napiszę o moim przypadku. Może ktoś coś wymyśli. Zakładałem kiedyś konto SONY ESSEENTIALS i rejestrowałem tam TV i kino domowe. Potem Była jakaś aktualizacja czy coś i przy logowaniu wybrałem utworzenie konta w SEN. Problem w tym, że przez to jak działał serwis założyłem 2 konta (ten sam login ale inny email). Na tym właściwym koncie nie miałe urządzeń, a na tym "złym" miałem. W pomocy technicznej doradzili mi zamknięcie "zlego" konta ale nikt nie poinformował mnie, że muszę wyrejestrować urządzenia. W efekcie mam właściwe konto w SEN, nie mam tam żadnego sprzętu. W menu TV jest informacja o rejestracji dodatkowych usług, po wyborze jest informacja, że TV jest już zarejestrowany i tak w koło. O kinie domowym nie wspomnę. Kodów nie mam, pomoc techniczna nie umie ich przywrócić po macach. Doradzają przywrócenie ustawień fabrycznych - pokasowałem soebie tylko ustawienia indywidualne i nic. Może ma ktoś kontakt do SONY w Japonii albo głównym oddziale pomocy technicznej może nawet SEN. U nas tylko przekazują sprawę innej jeszcze gorszej komórce, ich rozwiązania nadają się dla dzieci w przedszkolu. Może producent po nr seryjnym i macu poda kody - nie muszę się wyświetlić w sprzętach, może przesłać je elektronicznie. Jeśli ktoś może coś pomóc, czekam...
pozdrawiam serdecznie
Cześć!
Problemy związane z SEN i SONY ESSENTIALS obsługuje bezpośrednio Sony Entertainment Network. Spróbuj proszę zgłosić problem pod ten adres: networksupport@pl.playstation.com.
Powodzenia!
Karolina_L
niestety z pełną świadomością śmiem twierdzić, że w SONY szerzy się mania spychania. Moja korespondencja liczy już kilkadziesiąt maili i "0" rozwiązań. Dział PLAYSTATION odsyła mnie do działu TV, ten zaś do działu konsol. Nie mam jeszcze PS4 i chyba dlatego mają mnie w nosie, co dziwne TV i kino domowe też może zarabiać - są płatne aplikacje, tylko po co?