anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55x8509c, CAM Cyfrowego Polsatu i lista programów

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
NameLessJ
Użytkownik

55x8509c, CAM Cyfrowego Polsatu i lista programów

Cześć,

Od soboty używam modułu CAM z CP.

Poukladanie listy programów przy pomocy pilota to jakaś porażka (choćby tylko daltego że responsywność tv w tym menu jest odpowiednie chyba tylko dla leniwca). Probowałem wyeksportować listę ale stosowna opcja jest wyszarzona. Jest jakiś inny sposób?

Próbowałem jakoś to poukładać przy pomocy SideView ale to też nijak nie działa (teoretycznie eksportuje do telewizora ale to tylko teoria)

Niby stworzyłem listę ulubionych ale co z tego jak jedyną metodą skorzystania z niej jest użycie Discovery 

Z góry dzięki za pomoc

Tagi (3)
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

Opcja eksportu listy będzie aktywna wtedy jeśli pod TV jest podłączony pendrive, jeśli masz pod pozostałe USB podłączone jeszcze inne urządzenia (mysz, klawiatura, dysk) to je odłącz, bo to też blokuje tą opcje. Po przeprowadzeniu eksportu listy i podłączeniu pod komputer lista kryje się pod plikiem sdb.xml.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7
profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

Opcja eksportu listy będzie aktywna wtedy jeśli pod TV jest podłączony pendrive, jeśli masz pod pozostałe USB podłączone jeszcze inne urządzenia (mysz, klawiatura, dysk) to je odłącz, bo to też blokuje tą opcje. Po przeprowadzeniu eksportu listy i podłączeniu pod komputer lista kryje się pod plikiem sdb.xml.

profile.country.PL.title
NameLessJ
Użytkownik

Dzieki wielkie. Zadzialalo :slight_smile:

Na to nie wpadlem :slight_smile:

jumalibaba
Nowicjusz

Witam !

A jak z szybkością zmiany kanałow , 3 sekundy,5 sekund 7 sekund... ???? Mam dylemat, nc+ czy polsat.
Poza tym zastanawia mnie czy podczas oglądania tv przez modul cam jest możliwość podbicia w ustawieniach obrazu do 4K, bo po telefonie do sony poinformowano mnie że tak, pomimo iż w ustawieniach obrazu jest informacja że obraz skalowany do 4K jest możliwy tylko po przez wejście HDMI lub sygnal video z internetu o parametrach 1080p.

Z gory dziękuję za odpowiedz.

profile.country.PL.title
konik123
Użytkownik

ja mam cam od nc+ i jak dla mnie kanały zmienia szybko tak jak na stacjach z naziemnej ogólnie przynajmniej tego jeszcze nie popsuli 🙂

profile.country.PL.title
NameLessJ
Użytkownik

Przełączanie między kanałami to jakieś 3 do 5 sekund. Nic co by mi jakoś bardzo przeszkadzało (poprzednio miałem Sagemcoma i było podobnie miniej więcej)

Z tym 4K nie bardzo rozumiem. Opcja Mastered in 4K jest nieaktywna ale to nie ma nic wspólnego ze skalowaniem chyba.

profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

Witam. Czy ktoś może mi napisać, czy poprzez cam ci+ Cyfrowego Polsatu da się nagrywać na zewnętrzny HDD?

profile.country.PL.title
NameLessJ
Użytkownik

Da się nagrywać.

Jedyny mankament to taki, że oglądanie innych kanałów nie jest możliwe (ktoś pisał, że moduł CAM CP może być jedno strumieniowy - nie miałem kiedy ich o to pomęczyć)