anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Aktualizacja KD-55XE8599

profile.country.PL.title
adam490
Poszukiwacz

Aktualizacja KD-55XE8599

Witam, kupiłem kilka miesięcy temu TV KD-55XE8599 i wszystko było ok. do momentu aktualizacji ... niewiele zmian zauważyłem ale jedna mnie wkurza jak diabli mianowicie w momencie wybierania czegoś na youtube przez mikrofon przycisk od niego nie reaguje albo reaguje kiedy chce albo z opuznieniem lub się zawiesza pokazując na dolnym pasku symbol mikrofonu (przed aktualizacją pasek pokazywał się na górze)  ale nie pojawia się napis  "słucham"

Pytanie do serwisu albo kogoś kto borykał sie z tym problemem ...czy można cofnąc aktualizację (downgrade) albo wrocić do ustawień fabrycznych tych sprzed aktualizacji. ?  Czy można wyłączyć aktualizację ?

Poprzedni TV też miałem f-my Sony były to proste odbiorniki z racji mniej zaawansowanych technologii i działał bez zarzutu ale widzę że firma Sony schodzi na psy ....kilka osób odradzało mi zakup TV z androidem i widzę że miały rację

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Podajemy kontakt do serwisu: poprzez formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.

profile.country.PL.title
szpieg048
Poszukiwacz

Mialem dokładnie ten sam problem z wyszukiwaniem glosowym po zakupie 55XE8505, rozwiązanie przyszlo samo kiedy wyjeżdżając na urlop pozbawiłem osobnika prądu na dłuższy czas, dodam, że żadne resety nie pomagały. Spróbuj wyłączyć dziada z gniazdka i odczekaj chwilę, zeby kondensatory zostaly pozbawione energii, gdyby mial chocby klawisz power to mozna by było przyspieszyć procedurę, możesz pilotem sie pobawić.. .

Co do drugiego pytania to niestety za dużo oczekujesz, tak zacna i nieomylna marka nie przewiduje powrotu do poprzedniego softu, nawet w serwisie. Zresztą to logiczne, przecież jeżeli tak długo Sony każe czekać na soft to ten musi być bezbłędny ... Pozdrawiam i łącze się z Tobą w bólu,  ten zakup też uważam za porażkę, a w pomoc ze strony gwaranta przestaję wierzyć