Podziel się wrażeniami!
Kiedy wreszcie pojawi się zapowiadana aktualizacjia serii XF83 do Android 8 ?
@zbygaaj co to za odpowiedz pytaniem na pytanie??? Chyba jesteś zaliczany na forum do kategorii tzw. "doradców"? Więc może lepiej nie komentować w taki sposób...
@TomekXF83 jasno zapytał na temat planów up-grade'u softu do wersji 8.0, czy widzisz coś dziwnego w tym pytaniu? Co więcej, sądzę że na forum istnieje znacząca grupa użytkowników, którzy chcieli by poznać odpowiedz na to pytanie.
BTW, wersja 8.0 pojawiła się ostatnio jako dystrybucja na android box'a, więc dlaczego nie miała by się pojawić w TV marki takiej jak Sony? No chyba, że ty wiesz o czymś o czym nie wie zwykły użytkownik forum?..
@Paul_1971 w pytaniu jest zawarta odpowiedź mądrej głowie dość dwie słowie ale nie muszę chyba tobie tłumaczyć skoro jesteś taki błyskotliwy.Nigdy i nigdzie Sony nie zapowiedziało Androida 8 do jakiegokolwiek modelu TV oprócz tych ,które się ukazały z Androidem 8 (AF9 i ZF9). @TomekXF83 stawia dwie tezy kiedy i zapowiadana więc pytam również kto zapowiedział bo sam jestem ciekawy a dorabianie teorii to już jakoś Tobie się wyobraźnia rozbujała.
@zbygaaj a widzisz, czyli jednak jest jakaś magiczna wiedza w tym temacie. W optyce tej informacji twój komentarz jest dla mnie tym bardziej sarkastyczny, ale to tylko moja subiektywna opinia.
Chcesz przez to powiedzieć, że mój model (i jak sądzę 95-u % użytkowników tego forum) nigdy nie otrzyma up-garde’u do wersji 8.0??? Jeśli to prawda, że tylko 2 (słownie: dwa) topowe modele posiadają i z tego co rozumiem będą posiadały najnowszy soft, to polityka firmy w tym temacie jest porażająca i wynika z tego, że w sposób pośredni zmusza nas do zmiany sprzętu na nowy zaraz po zakończeniu okresu gwarancji. Przypominam tutaj, że jest to sprzęt za który płacimy nie rzadko >10k PLN…
Nigdy jeszcze w takiej cenie nie miałem tak badziewnie działającej wersji oprogramowania w TV, która powoduje że mój model resetuje się samoczynnie co kila godzin, traci łączność z WiFi i „rzekomo” ma HDR, który w rzeczywistości nie działa a dodatkowo nie można go wyłączyć! Uprzedzam pytanie: tak, robiłem już trzykrotny reset do ustawień fabrycznych i efekt w dalszym ciągu jest taki sam. Liczyłem więc, że up-garde w jakiś czarodziejski sposób sprawi, że moje codzienne problemy zostaną w końcu rozwiązane. Cóż, nic bardziej mylnego jak się okazuje. Z drugiej strony to świetna anty-reklama firmy jest, więc jeśli tak się stanie to był to mój ostatni zakup sprzętu tej „renomowanej” firmy.
@TomekXF83 nie stawia żadnych dwóch tez, Tomek zadał poprawne pytanie podrzędnie złożone, na które jak mniemam chciał uzyskać odpowiedz, inaczej zadał by pytanie retoryczne, jeśli coś Ci to mówi.
A tak przy okazji, to jak wypowiadasz się na forum, to zwracaj uwagę na interpunkcję i gramatykę wypowiedzi bo to wbrew pozorom ważna rzecz.
Z poważaniem
Paweł
@Paul_1971 to nie była wypowiedź to było pytanie mówi Ci to coś? Co do wiedzy to jest ciągle taka ,że Sony nigdzie nie ogłosiło Androida 8 do starszych modeli.A co chcę powiedzieć to widzę że lepiej wiesz odemnie także zapytaj siebie sam co chcę powiedzieć.
@zbygaaj sorry wybacz, ale to chyba kompletnie nie mój poziom dyskusji, więc pozostwię twoje wypowiedzi bez dalszego komentarza...
BTW, seria XF to chyba model tegoroczny, więc nie koniecznie stary, ale to pytanie retoryczne więc nie wymaga odpowiedzi.
Nie wiem czy to Oreo, ale wyszła 04.12 w Stanach, aktualizacja seri XE 2016/2017.
W poprawkach jest uzwględniony Dolby Vision, z Netflixa
Więc, jak najbardziej można liczyć na poprawki serii XF.
Zamiast się bluzgać to może znawcy wypowiedzą się lepiej czy mając XE9305 mogę zaktualizować telewizor z wymienionego powyżej linku na którym jest mój telewizor wymieniony jako X930E?
@jajko6Nie. Nie możesz.
Restrictions