Podziel się wrażeniami!
Poniekąd zaczynam temat Androida 8 ,któy jak się dowiedziałem ma być w telewizorach Sony niebawem ( w wypadku Sony rok ) zaimplementowany taką wiadomość otrzymałem od człowieka związanego z firmą (otrzymał takie info na szkoleniu,że pod koniec roku) co ciekawe powiedział ,że otrzymają go wszystkie TV Sony z Androidem aż nie wierzę ale oby ,ósemka ma mieć pełną obsługę głosową.Być może zastanawia długi okres bez aktualizacji ale może coś jest na rzeczy.Liczę na tą dużą aktualizację bo dużo jest do poprawy :).Nowe modele A9F i Z9F mają już mieć Androida 8 i będą to pierwsze telewizory z tym systemem.
@Damaranus - oczywiste jest, że jeśli chcesz wykorzystać możliwości, które daje ci AndroidTV musisz chociaż trochę "pokopać". Dla takich osób system będzie idealny, bo daje ponadprzeciętne możliwości w porównaniu do konkurencji. Pamiętaj, że dzięki mnogości aplikacji nie jesteś skazany na jedyną, wgraną przez producenta drogę, bo masz 50 alternatywnych rozwiązań. Jasne, nikt nie kupuje TV z myślą o graniu, ale MASZ taką MOŻLIWOŚĆ. Argument z dodatkowymi pudełkami pod TV jest kiepski - im mniej pilotów, tym lepiej. Dobrze skonfigurowany AndroidTV pozwala obsługiwać wszystko JEDNYM pilotem. Dzięki temu pozbyłem się TRZECH pudełek: serwera NAS (zastąpiony chmurą + odpowiednią aplikacja ze sklepu Googla), osobnego android boxa pod Kodiego i tunera TV (moduł CI). Oczywiście, jak zawsze są minusy - system nie jest rzeczywiście tak responsywny, jak konkurencyjne TV, ale zalet ma znacznie więcej. Dodatkowo Android 8 ma być lepiej zoptymalizowany, więc jest nadzieja, że wszystko będzie lepiej działać...
@DamaranusJa na W755C też mam zainstalowane tylko cztery dodatkowe aplikacje. Natomiast na telewizorze konkurancji zaledwie jedną. Odpowiednia wtyczka w KODI zastępuje kilkanaście ,a może i więcej aplikacji. Posiadacze samsungów też domagają się od producenta aplikacji dostępnych w android tv. I nie chodzi tu tylko o KODI. Np. domagają się wp pilot. Telewizory samsung i lg posiadają znacznie lepszą przegladarkę. Ale wystarczy zainstalować w naszych telewizorach puffin z flash i sytuacja ulega zmianie.
Teraz trochę o modułach. Naszych telewizorów sony brak jest na liście UPC.Wyskakuje wiadomość ,że nie działa. Natomiast przy telewizorze konkurencji(LG) wyskakuje ,że świetnie , ten telewizor bezproblemowo działa. Owszem bez problemów wyszukuje wszystkie kanały i na tym nasz zachwyt się kończy. Przy próbie zmiany kolejności kanałów wyskakuje informacja , że nie ma możliwości edycji kanałów. A Twój telewizor ,którego nie ma na liście taką możliwość posiada. Na innych stronach piszą ,że w nowych samsungach występują znowu inne problemy przy modułach CI+(CAM).
O wadach i zaletach można sie rozpisywać posiadając dwa telewizory różnych producentów z podobnej półki cenowej. Niektóre sprawy wychodzą dopiero po kilku miesiącach testowania.
Cieszę się z Twojego powrotu na forum. Doceniam Twoje porady z polecanej strony.Sam skorzystałem z kilku.
pozdrawiam
Hej,
1. Jakieś wieści o aktualizacji androida na 55w808c? będzie jeszcze coś nowego czy końcża na starym z początku 2018r?
2. Ktoś próbował bawić się z apką google home lub z assistentem? właczać i wyłączać sie nie da ale juz głośność zmienić to owszem? jakieś pomysły?