anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KD 65 XE9005 HDMI- MEGA ROZCZAROWANIE!

profile.country.PL.title
Marta_W
Poszukiwacz

KD 65 XE9005 HDMI- MEGA ROZCZAROWANIE!

Witam,

pod koniec czerwca 2016 (akurat na mistrzostwa) kupiliśmy telewizor Sony KD 65 XE9005 .

Od początku były z nim problemy- po paru dniach okazało sie, że ma plamę na ekranie więc sklep nam go wymienił.

W listopadzie 2016 pierwsza awaria- nie można było pobrać żadnej aktualizacji, sam się restartował i bardzo wolno działał. Wymieniono nam,,main board'' i ''pwb e-ld'' -jeszcze w ramach gwarancji.

Teraz, niecałe 2 lata później (4 miesiące po gwarancji!) telewizor znowu w serwisie (wyłączył się i migała czerwona lampka). Pan z serwisu na wstępie ostrzegł, że prawdopodobnie to zepsuta matryca , gdzie koszt naprawy to tyle co nowy telewizor.

Dzisiaj dostałam informację z serwisu, że ,, Sony spróbuje go naprawić''- koszt to ok. 1500 zł.

Czy to normalne, że telewizor, który kosztował prawie 10K może tak szybko się zepsuć i musimy ponosić znowu takie duża koszta?

Nigdy więcej SONY!!!

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Po gwarancji , jest jeszcze rękojmia chyba , że się mylę ?

profile.country.PL.title
Marta_W
Poszukiwacz

Nie wiedzialam... ale sprawdzę to na pewno

Dzięki
Marta
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

@marcinor   chyba się mylisz rękojmia jest równoległą drogą jak gwarancja gdzie to sprzedawca odpowiada za towar a nie producent.Co do psucia się tych sprzętów to dopiero teraz sobie uświadomiłem jak to jest bo zepsuł mi się telefon swojego czasu TOP dzisiaj cały czas jest lepszy od wielu nowych padł wyświetlacz ale nie opłaca się naprawiać bo wyświetlacz droższy niż wartość telefonu. @Marta_W Wywalasz 10 tys na TV ,psuje się matryca i czujesz się jakbyś 10 tys w błoto wywalił.Ale z drugiej strony interes musi się kręcić i sprzęt nie może za długo działać no ale bez przesady 2 -3 lata to kpina.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@Marta_W zgłosiłem Twój problem do supportu - oto ich odpowiedź:

Niestety jako gwarant możemy zaproponować tylko naprawę, jeśli sprzęt ma ważną gwarancję. Choć przykro nam z powodu niedogodności, jakich doświadcza Klientka, to jednak po czterech miesiącach jedyną opcją jest odpłatna naprawa.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Marta_W
Poszukiwacz

Dzisiaj po miesiącu od zgłoszenia awarii uzyskałam informacje zwrotną: stwierdzono uszkodzenie modułów podświetlania ekranu odbiornika. Propozycja Sony to wymiana jednostki tv na nową a koszt to Ok 5800 zł!!!! 

Najpierw płace 10.000 zł a po 2 latach i 3 miesiącach mogę wyrzucić telewizor na śmietnik lub zapłacić kolejne 5800!  Totalne nieporozumienie! 

profile.country.PL.title
jajko6
Użytkownik

Albo Pani coś pokręciła albo świadomie chce Panni wprowadzić w błąd forumowiczów - telewizory z serii XE9005 weszły na rynek w marcu 2017, więc nie mogła go Pani kupić na Euro 2016.

profile.country.PL.title
Marta_W
Poszukiwacz

Dotyczy oczywiście telewizora KD65X9005CBAEP! Co nie zmienia faktu, ze zainwestowaliśmy swoje oszczędności w ten telewizor z myślą ze skoro droższy to porzadniejszy i będziemy mogli sie nim cieszyć kilkakanscie a nie 2 lata!!!!