- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam
Mam problem z TV jak w tytule.
1.Zainstalowalem program na komórce android TV remote control ale nie mogę połączyć się z TV przez bluetooth. TV wykrywa telefon ,paruje się ale nie można nawiązać połączenia z telefonem. Idąc tokiem rozumowania iż program może nie działać na innym telefonie (bez zainstalowanego ww programu) również TV się paruje ale połączenia bluetooth nie może nawiązać.
2. Proszę mi odpowiedzieć czy w aplikacji YouTube można wybierać jakość odtwarzanego klipu wideo? Czy TV z automatu wybiera sam jakość materiału? Mam okazję mieć jeszcze w domu TV Samsung h6400 i bez żadnych ulepszeń oraz na tym samym łączu odtwarzane wideo wygląda zdecydowanie lepiej na konkurencji.
Przykre to pisać ale po fali krytyki jaką tu czytam i też sam doświadczam testując W755C chyba będę zmuszony oddać ten TV i zostawic sobie konkurencję w domu...chociaż Sony zdecydowanie lepiej mi się podoba ale nie dopracowany software psuje jakość. Dodam też że samo uruchamianie TV i przełączanie kanałów u ww. konkurencji trwa zdecydowanie krócej.
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tv mają odbiornik BT. Nie nadajnik. Możesz sparować mysz, klawiaturę, ale nie podłączysz głośnika lub słuchawek BT. Do tego potrzebny jest nadajnik BT.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja steruję z poziomu apki tv, ale przez wifi nie bt. Tak na YT da sie zmienic jakos. Wtrakcie odtwarzania materialu ponaciskaj strzalki i zjedz na przycisk HD.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zalecana aplikacja kombajn to Tv Side View. Co do YT to myślę że wina konta użytkownika a nie odbiornika. Tv automatem czyta YT a ono ma swoje ustawienia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy ta aplikacja daje mozliwość wyszukiwanai głosowego? Czy jest to możliwe tylko przez pilot dotykowy?
U mnie apliakcja Android TV Remote Control również nie łączy sie z TV, widzi go ale sie nie łączy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak daje możliwość wyszukiwania oficjalna apka od sony. Warunek tv i telefon w tej samej sieci wifi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie jednak nie działa. Wszystkie inne funkcje działają, ale jak klikam na ikone mikrofona otrzymuje komunikat "Nie można nawiązać komunikacji z urządzeniem. Spróbuj ponownie później."
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Które strzałki ponaciskać ? nie widzę u siebie jakiegokolwiek znaczka HD , jest tylko flaga jak zjadę niżej w youtube.
Co do samego programu na BT .... kupuje TV aby wszystkie funkcje działały w tym też BT a on raczej nie działa ...prośba do kogoś kto może sprawdzić u siebie moduł bluetooth tj. spróbować nawiązać połączenie np z telefonem i odpisać czy działa , zaznaczam połaczenie a nie parowanie.
co do jakości jeszcze z poprzedniego postu ... to nie sa ustawienia konta użytkownika youtube na pewno bo tam się tego nie zmienia , napiszę jeszcze raz iż na innym tv na tym samym koncie i na tym smym internecie jakość była zauważalna na korzyść przeciwnika Sony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie temat BT tez raczej lipa.
Probowałem sparować go z zewnetrznym gosnikiem BT i tez nic z tego.
Jak widać BT w tych telewizorach to tylko OPCJA/DEKORACJA.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz