anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

przeglądarka

profile.country.PL.title
Bond_04
Poszukiwacz

przeglądarka

zakupiłem tv KD-60XF8305B kilka dni temu przekonany ,że smartTV to musi mieć przeglądarkę a tu kicha. Nic takiego nie mogę znaleźć.Może jest jednak sposób aby ją mieć

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@Bond_04  Np. przeglądarkę Puffin TV można zainstalować ze sklepu google w telewizorze. Jak trochę pokombinujesz , to pewnie zainstalujesz inne( np. Firefox-Mozilla).

pozdrawiam

profile.country.PL.title
Bond_04
Poszukiwacz

Dziękuję za podpowiedź,wrócę do domu to sprawdzę.

Ale mimo wszystko intryguje mnie pytanie -Dlaczego tego nie ma  ot tak ,bez ściągania ,czy kombinowania,przecież to potrzebne jest przy korzystaniu  z TV

profile.country.PL.title
Newander
Poszukiwacz

Telewizor jest wyposaży w system android powinien mieć preinstalowaną przeglądarkę "Interner Browser". Żółta ikonka z białym napisem. Może masz androida 8.0 i tam można dostosować sobie "pulpit" i trzeba nacisnąć taki plusik i sobie dodać ręcznie, chociaż od razu po uruchomieniu powinna być dostępna.

profile.country.PL.title
Bond_04
Poszukiwacz

"Może masz androida 8.0 i tam można dostosować sobie "pulpit" i trzeba nacisnąć taki plusik i sobie dodać ręcznie"

dziękuję za podpowiedź .Jednak jest to napisane jakby użytkownik  nie był laikiem.Mam androida 8.0 ale jak mam sobie "dostosować pulpit" ? nie wiem co to znaczy dostosować.nacisnąć plusik i "sobie ręcznie dodać "też nie wiem

Czy ktoś kto jest amatorem totalnym nie może korzystać tak normalnie korzystać z TV?Dlaczego Sony wypuszcza  produkty które są tak zawiłe dla zwykłego użytkownika.Może i rozumiem ,że być może inaczej nie można ale zatem dlaczego nie ma jakiegoś filmu na YT który to prosto pokazuje prowadząc użytkownika  za rękę.

Aby cokolwiek się dowiedzieć musiałem zarejestrować się na tym  portalu. To wg mnie nie jest w porządku . Sony zniechęca użytkownika.

mam u siebie telewizor  Sony zamówiony internetowo ale jak nie załatwię tej przeglądarki to po prostu oddam go.Wkurza mnie to bo sam produkt jest jakościowo super ale co z tego skoro soft jest taki trudny dla zwykłego zjadacza chleba

profile.country.PL.title
Newander
Poszukiwacz

Widzę że chyba trochę nerwy biorą górę, bo wystarczyło obejrzeć kilka instruktażowych slajdów na początku po uruchomieniu/aktualizacji telewizora.

Jak wciśniesz przycisk HOME na pilocie i włączy się panel androida wystarczy po nim chwile polatać, aby się rozeznać, jak zobaczysz ikonkę z plusikiem  "+"  jak najedziesz, to pod nią wyświetli się napis co to jest ( w tym konkretnym przypadku powinien wyświetlić się napis dodaj aplikację do... ). Po zatwierdzeniu, powinno pojawić się szybkie menu po prawej stronie telewizora i tam wybrać to co interesuje ( w tym przypadku "Internet Browser" ). Od tej chwili na twoim pulpicie będzie widniała żółtka ikonka z białym napisem, to właśnie jest przeglądarka internetowa. 

W przypadku jeżeli jednak jest to starsza wersja oprogramowania, to przeglądarka jest preinstalowana i powinna się wyświetlać w pasku pod tytułem aplikacje.Jeżeli jej tam niema sprzęt powinieneś zgłosić do sprzedawcy, bo coś musieli kombinować.

W razie potrzeby przesyłam link do instrukcji obsługi urządzenia.
https://helpguide.sony.net/tv/faep1/v1/pl/index.html

profile.country.PL.title
Bond_04
Poszukiwacz

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.Usiadłem, poszperałem i mam  to co chciałem.A czy pojawiły się emocje?

Nie da się ukryć ,że tak .Drażni mnie jednak to,że aby zostać użytkownikiem jakiegoś  sprzętu  trzeba obecnie przechodzić szkolenie a firmy zakładają ,że się wszystko wie.Fajnie ,że trafiłem na ten portal i tę społeczność która mi pomogła i to w szybkim tempie .

Teraz kiedy już internet hula pojawił się następny kłopot -obsługa  kursora-czy można ten proces   usprawnić dodając jakiegoś wygodniejszego "pilota"

A drugie  pytanie na dziś.Czy można zmienić czas oczekiwania na pojawienie się następnego programu w TV ..Miałem kiedyś inny TV  Sony w którym jest to możliwe, mój TV to KD60XF8305 TV LED UHD SONY .

Proszę o pomoc

profile.country.PL.title
Newander
Poszukiwacz

Najprościej podłączyć mysz bezprzewodową, lub klawiaturę z gładzikiem ( najlepsze rozwiązanie )

Np:
Logitech K400+

https://www.ceneo.pl/39236125

lub  Modecome MC-TPK2 
https://www.ceneo.pl/53721198

Używałem obu i działają bez żadnego problemu, wygodne wpisywanie + gładzik do klikania w linki.

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Potwierdzam, Logitech K400+ jest rewelacyjny. Wcześniej, do innego tv kupiłem Microsoft AIO ale jest mniej wygodny.