Podziel się wrażeniami!
Mam problem z strumieniowaniem obrazu z komputera na telewizor. Windows 10 nie widzi urządzenia, posiadam telewizor sony Led kd 55xf8596. Oczywiście urządzenia są w tej samej sieci WiFi.
1. Chodzi o bezprzewodowy ekran z Windows 10?
Kwestia sterowników karty graficznej - problem jest z intelem hd.... mam della e5550, którego nie mogę zmusić do łączenia się z TV - Sony XD8005, starszy Lenovo G780 działa bezproblemowo i łączy się za pierwszym razem.
Jedynie można puszczać z Chrome za pomocą rzutowania na zasadzie google cast + stream filmów za pomocą videostream (też przez Chrome).
2. Jeżeli chodzi o udostępnianie filmów w otoczeniu sieciowym - to kwestia udostępniania folderów/plików + ustawienia firewall'a na laptopie - tu wszystko działa bez zarzutu.
Dzięki za odpowiedź. Tak chodzi o bezprzewodowy ekran. Jednak myślę że jest to kwestia TV i jego oprogramowania. Jest to android tv. Na innych telewizorach łączę się bez problemu. Ostatnio na tv samsung 6 generacji. Szybko sprawnie, po połączeniu nie zacina. A Nowy tv sony, model który wcześniej podałem ma z tym problemy. Może jakaś konkretna aplikacja do tv by się przydała??
Witam,
@Adrian30 przekzałem Twó jproblem do supportu - oto odpowiedź:
W pierwszej kolejności klient musi upewnić się, że komputer wspiera technologię Miracast do przesyłania obrazu, ponieważ tylko w tym przypadku może dość do połączenia. Następnie na telewizorze należy wybrać wejście Kopia lustrzana, ponieważ dopiero po wybraniu tego złącza telewizor staje się widoczny dla innych urządzeń. Jeśli urządzenia są kompatybilne oraz zostało wybrane odpowiednie złącze to po stronie telewizora nic więcej nie ma do ustawienia - jest on już gotowy do przyjęcia sygnału.
Pozdrawiam