Podziel się wrażeniami!
Witam!
Miałem problem z telewizorem SONY KDL40NX700. Po próbie włączenia telewizora, led migał 5 razy i telewizor się nie włączał. Zawiozłem go do naprawy, gdzie go usprawniono za 490 zł i wręczono mi uszkodzoną płytkę ale z napisem SHARP. Czy to możliwe, aby SONY kooperowało z SHARPEM w produkcji podzespołów i znalazy sie one w modelu KDL40NX700? Na forum Elektroda wyczytałem, że 4-krotne miganie leda oznaczało uszkodzenie płyty głównej, a 5- krotne niebieskiej płytki sterujacej. Jedynie koszt płyty głównej oscyluje wokoł tej kwoty, a niebieska płytka to koszt 35 dolarów. Na moje oko płytka, którą mi wręczono to nie płyta główna. Wydaje mi się, że przed świętami technik nabił mnie mocno w butelkę. Co mam w tym wypadku zrobić. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Serwis wykonując usługę powinien dostarczyć pełen opis naprawy i wyszczególnić wymienione części. W przypadku napraw odpłatnych jest to kwestia indywidualnej umowy pomiędzy serwisem a klientem, ale dobrą praktyką jest, że serwis przed naprawą przedstawia kosztorys, a klient go akceptuje lub nie