- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie przy wymianie płyty serwisant powiedział że jest wgrane najnowsze i że nie może cofnąć, zresztą mam to już gdzieś bo zglosiłem następną reklamacje z tytułu rękojmi serwis przyjechał porobili zdjęcia i filmiki pikselozy i wysłali do centrali co teraz mają z tym zrobić bo za bardzo nie wiedzą więc czekam mają 14 dni roboczych mam nadzieję że będzie zwrot kasy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
i bardzo dobrze , u mnie już płytę wymienili i z powrotem to samo ,abonament się płaci za kablówkę i nie idzie tego oglądać , tak samo zgłaszam na rękojmię do sklepu i niech się bujają
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kiedy miałeś wymieniana płytę?i daj znać jak ci poszło z ta rekąjmia bo pewnie wiele osób będzie zainteresowanych tym tematem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Na obecną chwilę przy kablówce od UPC pozostaje instalacja UPC TV GO
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy ktokolwiek pisał do SONY aby udostępnili oprogramowanie sprzed aktualizacji październikowej, jak na razie wyłączyłem aktualizacje zaraz po uruchomieniu i nic się nie dzieję, bo nie chcę szukać następnego TV, tym bardziej że w podobnej cenie ciężko coś znaleźć z podobną jakością obrazu, albo matryca jest IPS, nie ma Dolby Vision, jest podświetlenie direct LED itd - jakaś masakra, a TV godne uwagi innych marek to ceny x 1,5 -2 ;( Oby szybko to ogarnęli !
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No i tak mam zamiar zrobić . umowę mam do lutego tak że od lutego zostawiam sam Internet . Z Internetem masz gratis pakiet start z chyba 30 programów niekodowanych plus do tego upc-go i tam mam reszte które teraz oglądam i dziękuję .
Wiem ze to nie tak powinno wyglądać ale co zrobić skoro sony lubi tylko potencjalnych klientów . Użytkowników już mniej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Miły Pan serwisant wymienił płytę główną.Jak na razie jest OK ale to dopiero kilka godzin od wymiany.
Jutro TV przez cały dzień sobie popracuje i zobaczę jak będzie działał po przechodzeniu z aplikacji na pracę TV.
Wersja oprogramowania płyty to ta ostatnia PKG6.4285. była już zainstalowana.
Po instalacji aplikacji Google Telewizor wyświetlił komunikat Problem z kartą sprawdź kartę - zrestartowałem TV i jest
OK. Mam nadzieję że tak pozostanie. Jeśli będzie się działo coś niedobrego to napiszę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Napisałem do Sony opisując problem załączając zdjęcia i filmy przedstawiające problem . Oto odpowiedz:
"Szanowny Panie
Dziękujemy za kontakt z firmą Sony.
Nawiązując do zgłoszenia, informuje, iż ten problem jest znany firmie Sony.
Nasi technicy aktualnie pracują nad najnowszą aktualizacją która rozwiąże problem z modułem Cam.
Aktualizacja pojawi się w przeciągu kilku tygodni.
Przepraszamy za wszelkie niedogodności.
Z wyrazami szacunku,
Natalia
SONY SUPPORT TEAM
SUPPORT: http://www.sony.pl/support/pl
"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hahaha to jest jakiś dramat taką samą odpowiedz dostałem w listopadzie na moje pytanie jaka to miara kilka tygodni no do konca grudnia.