Podziel się wrażeniami!
Kupiłem tv XR-55X94J tydzień temu i wszystko byłoby OK ale minusem jest pikselizacja na kanałach kablowych UPC przy korzystaniu z karty CI+. Pojawia się niespodziewanie w różnych sytuacjach. Nawet na kanałach niekodowanych np. TVP1 też jest. Czasami po porannym uruchomieniu (cała noc standby) nic nie można oglądać. Trzeba wyłączyć tv z zasilania. Mam trzy karty w domu, na różnych tv (Samsung full HD, Panasonic 4k) ale w nich pracują OK. Nie pomaga zmiana kart, reset tv do ustawień początkowych, zmiany ustawień.
Spotkał się ktoś z taką sytuacją w tym tv i czy jest na to jakaś recepta?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
No to ja właśnie rozmawiałem z Sony UE , problem jest znany , w Niemczech na forum ludzie piszą to samo ale usłyszałem że i tak skala jest za mała… ale pisz i dzwoń może usłyszysz coś innego
Przez ostatnie 3 dni ani chwili nie było prawidłowego obrazu tylko cały czas piksel na pikseli jak mozaika i wylana farba
To samo jest u mnie. Dzisiaj wyjęłam już moduł bo nie da się wcale oglądać tv. Jest jeden wielki piksel a często wręcz czarny obraz 🤯
witam u mnie po zmianie płyty numer seryjny ten sam
ale w informacji o systemie pokazuje model: Bravia 4K-VH2
mój tv to xr65x95j czy tez ktos ma podobnie po wymianie?
Mam ten sam model tylko 50 i taka jest nazwa domyślna i ja mam tak samo . VH2 to było określenie rocznika z tego co pamiętam 22 rok bodajże . Nie miałem wymiany płyty . Ale to że numer seryjny jest taki jaki był oznacza że musieli ingerować w soft na płycie pewnie wgrywając nowy obraz systemu , czyli mają pełny dostęp do bootloadera i mogą dowolnie czyścić wgrywać , mogli by to robić na miejscu bez wymiany płyty podejrzewam , ale usługa i kasa od Sony za serwis
U mnie z modułem czy bez to i tak jest jedna wielka plama. Bez modułu może ciut mniej, ale i tak to przeszkadza. W dodatku bez modułu samoistnie likwiduje się własna lista kanałów, a z modułem nie gubi kanałów.
Udało się zrobić 3 zdjęcia pikselizacji. Ku przestrodze dla nowych i przyszłych użytkowników Sony TV Brawia...
Mam zamiar wrzucać podobne zdjęcia pod każdym postem sony polska na fb. W ostatnim czasie taki obraz jest non stop. Brak możliwości oglądania tv. Musiałam wyjąć moduł
To jest świetny pomysł... ja nie mam FB, ale ludzie co mają to powinni gdzieś na grupach i ich stronach takie fotki wrzucać... i zatytułować posty: "Ku przestrodze dla wszystkich tych, którzy planują zakupić Telewizor Sony Bravia. Akcja powinna być meeega nagłośniona!
Sprawdziłem czy jest pikselizacja na moim Sony po podłączeniu zewnętrznego dekodera przeniesionego z drugiego pokoju. No i nie ma. Czy mógłby mi ktoś napisać... czy jak kupię sobie jakiś dobry własny dekoder (a nie ten wypożyczony z kablówki Multimedia), to czy jego menu, wygląd po przewodniku programów i ogólny interfejs będzie zupełnie inny, niż ten na dekoderze z Multimediów? Pytam, bo ten interfejs z Multimediów jest tragiczny i irytujący. Czy każdy dekoder ma swój własny wygląd w ustawieniach? Jaki dekoder polecacie taki do 200 stów na przykład?