anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

DT 50mm 1.8 SAM

profile.country.pl_PL.title
armani2414
Początkujący

DT 50mm 1.8 SAM

Witam posiadam mały dylemacik, ponieważ przymierzam się do zakupu w/w obiektywu. Ci co posiadają bądź wiedzą coś o nim - warto zakupić to jasne szkło? Bo nie wiem czy warto wydawać tyle pieniążków.

44 ODPOW. 44
acinloop
Nowicjusz

armani2414 napisał(a):

Witam ponownie! Chciałem zapytać czy w zestawie znajduje się osłona przeciwsłoneczna ?

Nie. Niestety nie ma osłony przeciwsłonecznej.
Chyba się szukać nie chce: LINK 15 post od góry.

armani2414
Początkujący

No więc stałem się szczęśliwym posiadaczem 50/1.8 :) jutro do pracy i zobaczymy jak się spisze :)

JaM2-----
Początkujący

bertone1982 napisał(a):

JaM2 napisał(a):

Zdarza się ;)
JaM2 to może czas na własną galerie ;) ?

i słowo ciałem się stało :)

http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=32&t=3755"%20target="_blank"%20target="_blank

Bertone.
Poszukiwacz

JaM2 napisał(a):

bertone1982 napisał(a):

JaM2 napisał(a):

Zdarza się ;)
JaM2 to może czas na własną galerie ;) ?

i słowo ciałem się stało :)

http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=32&t=3755"%20target="_blank"%20target="_blank

Hehe ... już byłem :D
Powodzenia i jak najlepszych fotek , takich na :smileythumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
sivecky
Początkujący

Witam wszystkich!
Od wczoraj jestem posiadaczem tego szkła. Póki co miałem czas "strzelić" tylko kilka zdjęć testowych w słabym oświetleniu. Na pierwszy rzut oka obiektyw lepiej "rysuje" już od pełnej dziury niż kit (18-70 jak na razie to było moje jedyne szkło), po domknięciu do 2.8 jest imho b. dobrze, a przy 5.6 - żyleta! Więc wstępnie jestem bardzo zadowolony. Teraz tylko czekam na jakąś sesyjkę w plenerze i mam nadzieję, że będę jeszcze bardziej zadowolony. :-)
Mam tylko pytanie, czy ten luz przy pierścieniu to norma? Minimalny, ale jest.
Pozdr.

SkywalkerPL
Początkujący

norma. :rolling_eyes:

:slight_smile:
sivecky
Początkujący

Jasne... Jakby nie patrzeć, to nie Japan tylko China. :P

SkywalkerPL
Początkujący

Niektórych zeissów (ale tylko tych z małej literki) też nie robią przypadkiem w China? :c3

:slight_smile:
Starosta.
Początkujący

a co to ma do rzeczy :question:

Pozdrawia Starosta :grin:
sivecky
Początkujący

Starosta napisał(a):

a co to ma do rzeczy :question:

Odnośnie mojej wypowiedzi: Chińskie nie równa się gorsze? Czy tam nie produkuje się wszystkiego na szybko i w jak największych ilościach? Co jednak ma przełożenie na jakość wykonania i trwałość sprzętu. Zawsze uważałem, że to fakt. Nie tylko ja zresztą.
W przypadku tego obiektywu - jakieś luzy na pierścieniach... Prawda może i da się z tym żyć, ale to drażni.
Dlaczego część obiektywów (nawet i kitowych) jest made in China, a część in Japan?
Stary kit (18-70) jest z Chin, nowy (18-55) z Japonii.
Dlaczego tak jest? Wytłumaczy mi ktoś? ;-)