anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

HVL-F42AM - zdalne sterowanie

MaxiCas
Początkujący

HVL-F42AM - zdalne sterowanie

Witam

Mam pytanie, czy w lampie HVL-F42AM przy pracy bezprzewodowej jest mozliwosc zmiany ustawien lampy z poziomu body np. A550? Albo czy mozliwa jest bezprzewodowa korekcja sily blysku?

Pozdrawiam

42 ODPOW. 42
profile.country.pl_PL.title
Style-----
Nowicjusz

Wynik wyszedł zauważalny. Ale raczej wchodzi w grę tylko z nie wielkiej odległości. Przy szybkich czasach efekt jest prawie nie widoczny.

Arsen-----
Poszukiwacz

Style - czy aby na pewno dokonałeś korekty błysku? Na mój gust, to wygląda na korektę ekspozycji :c8

Style-----
Nowicjusz

Na pewno była to korekcja błysku lampy w aparacie i na manualu ustawiona moc błysku lampy bezprzewodowej że by błysk z boku był identyczny.

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

A mnie ciekawi takie coś - jak zmienić przy używaniu kilku lamp kanał CH1 lub CH2, tak aby raz strzelały wszystkie ustawione na CH1 albo te ustawione na CH2 - jak to zmienić?

profile.country.PL.title
Arturro10
Użytkownik

Witam świątecznie :) trochę czasu nie używałem swojej lampy zewnętrznej ale z okazji świąt i rodzinnych spotkań (zdjęć w domu) postanowiłem ją użyć, baterie naładowałem i działa ale gdy chciałem użyć bez przewodowo - zawiodła. W ogóle nie widzi się z aparatem i nie reaguje na błysk lampy wbudowanej. Jaka może być przyczyna? Bo zrobiło mi się głupio zachwalając jaki to ja mam super aparat a w tak ważnym momencie gdy każdy czeka na efekty (zdjęcia) ona zawiodła :(

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

A ustawiłeś w menu aparatu rodzaj błysku jako "WL"?

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
Arturro10
Użytkownik

tak wszystko miałem ustawione na WL i nic, kontrolka na przodzie lampy mryga na czerwono ale lampa nie działa

zmieniałem także siłę błysku lampy wbudowanej co i tak niczym nie skutkowało

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

a zrób "test WL" tzn. zrób wszystko tak jak byś chciał zrobić zdjęcie z błyskiem WL, ale zamiast spustu migawki, naciśnij przycisk "AEL". HVL42 powinna się odpalić.
Ja tak sprawdzam czy lampa jest w zasięgu, ale może to da jakiś ogląd na sprawę :rolling_eyes:

Arturro10
Użytkownik

zero reakcji, i robię to z odległości jakichś 20 cm prosto w czujnik (tą czerwoną mrygającą diodę)

ps. dowiedziałem się w FotoJokerze że można przwrócić ustawienia fabryczne w aparacie i czasami pomaga, prawda to :question:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

spróbuj tak: załóż hvl42 na sanki aparatu, włącz tryb lampy (w aparacie) na WL, zdejmij hvl42 i podnieś wbudowaną. Sprawdź czy teraz działa.

co do rady FJ - nie zaszkodzi spróbować.
Dobrze by było gdybyś spróbował z inną lampą (w FJ)