Podziel się wrażeniami!
Cześć wszystkim poszukuje juz od dłuższego czasu tego leciwego obiektywu KM.
Czy jest ktos z was wstanie mnie naprowadzic na osoby sprzedajace ten egzemplarz? Jest kolo na allegro sprzedaje takowy słoik za 700 pln ale ma porysowana przednia soczewke!!
Z tego o zauważyłem chyba niechętnie ludzie się pozbywają tego słoika i w sumie się nie dziwię. Ciekawy (przynajmniej według mnie) zakres ogniskowych, który przyda się do codziennego focenia Sam bym z chęcią go zakupił do codziennego użytku zamiast kita
Jak bardzo porysowana jest ta soczewka? Jeśli delikatnie to nie powinno być problemu - może się taka rysa pojawiać w specyficznych warunkach. Gorzej jest gdy porysowana jest soczewka tylna. Jeżeli masz możliwość podjechania i sprawdzenia to może warto.
zaraz dam linka do tej aukcji w alledrogo
http://allegro.pl/item942818906_minolta ... 135mm.html
moze ci co sie znaja niech sie wypowiedza czy takie porysowanie odpryski chyba nawet przeszkadzaja w ostrzeniu i czy na fotkach bedzie je widac
ja osobiście bym nie ryzykował spore trochę te rysy...
Rzeczywiście spore te rysy, chyba bez osobistego sprawdzenia nie odważyłbym się na zakup.
przemopzm napisał(a):
Sam bym z chęcią go zakupił do codziennego użytku zamiast kita
Metr z kawałkiem i bliżej metra niż dwóch, zależnie na jakiej ogniskowej to raz,
nie konica-minolta a minolta, to dwa (pierwsze szkło mionolty z tylnym ogniskowaniem)
ładnie daje sobie radę z a900 i ma ładną plastykę to trzy
Jednak zastanawiam się nad zamianą lub dokupieniem np. tamrona 28-75/2.8 do focenia we wnętrzach, bo z 28-135 to trochę dramat i traktuję je jako szkiełko do focenia na zewnątrz budynków, tam poza łapaniem blików trudno mu coś poważniejszego zarzucić, ma doskonały stosunej jakości do ceny.