anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Obiektywy tilt-shift

KorbaWypych
Początkujący

Obiektywy tilt-shift

Mam następujące pytanie: Czy do Soniaczy, a w szczególności do Alf 850 tudzież 900 można dostać obiektywy tilt-shift? Których firm? A jeśli nie, to są jakieś informacje, kiedy będą? Pozdro

6 ODPOW. 6
profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Systemowych szkiełek takich nie ma na pewno, ale możesz szukać np pod gwint M42 i przejściówkę na bagnet A

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Zenit miał obiektyw typu tilt-shit 35 mm :c20

Pozdrawia Starosta :grin:
Michal.
Poszukiwacz

80 też ;)
http://www.rugift.com/photocameras/mc-8 ... lta-af.htm
dostępnych mocowań jest całkiem sporo ;)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Są obiektywy manualne, nawet z bagnetem A.

Produkuje je firma Arax, obiektywy występują czasami pod innymi nazwami typu ARSAT, BIG, FOTEX, PHOTEX.

Z tego co mi wiadomo na nasz bagnet są dwa:
Arax MC 80 F2.8 Tilt & Shift
Arax MC 35 F2.8 Tilt & Shift

Zainteresowanym polecam wątek na dyxum.com
:c25 LINK

KorbaWypych
Początkujący

Czyli coś tam jednak jest..coooool :thumbsup: !! Nie będę strugał z siebie jakiegoś, nie wiadomo jakiego fachury, i powiem tak: lubię sobie cyknąć fotki, jestem posiadaczem Oliego 510, ale w przyszłości chcę się przesiąść na coś z większą matrycą; i Soniacze są dla mnie tip-top; zwłaszcza, że mają stabilizację matrycy. Interesuję się makro, krajobrazową fotografią i malowaniem światłem; bez jakiegoś napinania się, dla przyjemności. I tak trochę oblukałem tematy eksperymentowania z głębią ostrości, no i tu trafiłem na zagadnienie tilt-shift-ów. Zatem odczuwam żądzę informacji na tematy poświęcone tym szkiełkom: jakie modele są produkowane, jakie są w zapowiedziach, a jakie były kiedyś produkowane, czy warto je kupić , jakość i cena, tak nowych jak i z drugiej ręki - zwłaszcza do Soniaczy, of kors. Jak oceniacie szkła, o których wspominaliście, a jeśli sami nie wiecie, to gdzie można znaleźć takie info? A najlepiej na jakich stronach? A może w jakich publikacjach? Dzięki i Pozdro!!!!

Deviant.
Użytkownik

Myślę, że może Cię zainteresować Lensbaby w wersji control freak.
http://lensbaby.com/index.php