anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ochrona obiektywu

profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

Ochrona obiektywu

Takie pytanie czy woreczki z polaru dobrze sprawują się jako ochrona dla obiektywu co wy na to?
Jak ktoś znałby adres stronki gdzie można takowe zakupić byłoby fajnie.
Prosiłbym o podpowiedzi przy zakupie futerału, pokrowca czegoś co się sprawdza na codzień.

15 ODPOW. 15
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

10zer napisał(a):

Kolega Rafiki jakby miał ochote tu zaglądnąć pewnie znał by odpowiedź gdzie taki kupić bo taki prezentował :)

może nie jestem Rafiki, ale myślę, że znam odpowiedź: na pewno możesz zamówić taki pokrowiec na obiektyw w salonach Sony Centre oraz Sony Style. W cenniku są takie pozycje: LINK
Przyznam się szczerze, że lepiej będzie jak po prostu kupisz sobie plecak/torbę foto :smileythumbsup:

Lajam.
Expert

10zer napisał(a):

Kolega Rafiki jakby miał ochote tu zaglądnąć pewnie znał by odpowiedź gdzie taki kupić bo taki prezentował :)

Naprawdę nie poradzisz sobie ze znalezieniem tego w Internecie?

Najpierw http://www.sony.pl " target="_blank
i kolejno:
http://www.sony.pl/hub/dslr " target="_blank - klikamy poznaj akcesoria do lustrzanek cyfrowych

wybieramy dział "Torby, pokrowce i pasy"
(dla ułatwienia http://www.sony.pl/product/dsa-cases---straps " target="_blank)

Pokazują nam się pokrowce Sony:

LCL-140AM - to miękki pokrowiec na obiektyw firmy Sony. Sprawdza się idealnie jako podstawowa ochrona dla obiektywów o maksymalnej długości 140 mm.

LCL-60AM - to miękki pokrowiec na obiektyw firmy Sony. Sprawdza się idealnie jako podstawowa ochrona dla obiektywów o maksymalnej długości 60 mm.

LCL-90AM to miękki pokrowiec na obiektyw firmy Sony. Sprawdza się idealnie jako podstawowa ochrona dla obiektywów o maksymalnej długości 90 mm.

Podobnie ma się w przypadku toreb i pokrowców.

Chyba o tym, że wystarczy symbol danego pokrowca w :c50 wpisać nie muszę wspominać...a tam już czekają na Ciebie oferty sklepów.

10zer napisał(a):

Na kompakt który kosztuje 600 zł raczej bym nie wymagał pokrowca

A do aparatu za 25.000 zł wymagałbyś już asystenta od firmy?

Cena zakupu aparatu (jakakolwiek ona jest) praktycznie nigdy nie zawiera takich akcesoriów jak plecaki, torby czy pokrowce na obiektywy. To coś jakby kupując samochód wymagać od producenta dodania do niego garażu..... ;)

tenzer
Poszukiwacz

Czuje złość w Twoim poście :rolling_eyes:
Wszystkie pokrowce jakie podałeś jak jest napisane

Lajam napisał(a):

to miękki pokrowiec na obiektyw firmy Sony

ale nie polar mnie interesowało coś takiego fotka i tego nie mogłem znaleść. Przynajmniej wygląda jak polarek.

Lajam napisał(a):

Naprawdę nie poradzisz sobie ze znalezieniem tego w Internecie?

Tępego człowieka i dziecka neostrady ze mnie nie musisz robić, gdybym znalazł to na necie nie pytał bym się Was !!

Lajam napisał(a):

Cena zakupu aparatu (jakakolwiek ona jest) praktycznie nigdy nie zawiera takich akcesoriów jak plecaki, torby czy pokrowce na obiektywy. To coś jakby kupując samochód wymagać od producenta dodania do niego garażu.....

Gdybyśmy tak myśleli to nie byłoby nawet dekielków na te obiektywy - a są.

Myślę, że temat można zamknąć. Hurem słysze jak krzyczycie tylko torba/plecak, tylko torba/plecak ...
Podziękówka za porady.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

10zer napisał(a):

gdybym znalazł to na necie nie pytał bym się Was !!

Gdybyś raczył wstawić to zdjęcie na samym początku nie było by wątpliwości o co pytasz...a tak sam wystawiłeś się na różne interpretacje... ;)

Pomijam Twoje nadinterpretacje i odczucia bo zbyt emocjonalnie do tego podchodzisz :)

tenzer
Poszukiwacz

Nie nadinterpretuje niczego tylko przedstawiam swoje zdanie :)

10zer napisał(a):

Czuje złość w Twoim poście

- tym słowem "czuje" strasznie emocji nadałem :smileyrolleyes:

Nie raczyłem bo widziałem na filmie tylko taki pokrowiec a teraz doszukałem się takowego.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

10zer napisał(a):

Czuje złość w Twoim poście

- tym słowem "czuje" strasznie emocji nadałem :smileyrolleyes:

Wiesz?
Przychylę się jednak do Twojej prośby:

10zer napisał(a):

Myślę, że temat można zamknąć

W tym wątku raczej nic konkretnego już nie padnie, więc.... :c10