Podziel się wrażeniami!
Wybaczcie , że znów zakładam nowy temat , ale dzisiaj jadę po lampę błyskową Sony HVL-F42am.
Mam tylko parę pytań odnośnie takich danych:
Regulacja mocy błysku nie
Błysk modelujący nie
Błysk stroboskopowy nie
Zakres zoom 24 - 105 mm
Czy te rzeczy czyli regulacja mocy błysku , błysk modelujący i błysk stroboskopowy są bardzo potrzebne , bo hvl-f42am tego nie posiada. Co to jest błysk modelujący ? I o co chodzi z zakresem zoomu ?
A nie masz tam czasem folii ochronnej? Może to folia jest porysowana...
Nie , folia zdjąłem. Wtedy nie widziałem żadnych rys , nie wiem gdzie go mogłem porysować , bo cały czas go trzymam w pokrowcu. Raczej to nie możliwe , żebym go porysował , a nie chce mi się też wierzyć , że sprzedali porysowany.
Odesłałem lampę do serwisu i powiedzieli mi że nie naprawią mi jej , bo jest to uszkodzenie mechaniczne Niby mają rację , ale ja chciałem zapłacić za naprawę , to powiedzieli że nie można kupić samej szybki AF.
kamil1114 napisał(a):
Nie , folia zdjąłem. Wtedy nie widziałem żadnych rys , nie wiem gdzie go mogłem porysować , bo cały czas go trzymam w pokrowcu. Raczej to nie możliwe , żebym go porysował , a nie chce mi się też wierzyć , że sprzedali porysowany.
franek4always napisał(a):
Zastanawiam się czy nie można porysować lampy poprzez wkładanie jej i wyjmowanie z pokrowca. Ścianki wewnątrz pokrowca są dosyć szorstkie.
Nie no , pokrowiec jest raczej ok. Juz sie pogodzilem z tym ze zastana mi te rysy.
Pytanie to użytkowników :
Lampa jak mi się ładuje to piszczy i to jest normalne wiem, ale po naładowaniu piszczy tak co 3 sekundy. wydaje z siebie taki cichutki pisk co 3 sek.? Oczywiście przycisk test pali się na bursztynowy kolor
Normalne to jest?
CSI już mi odpowiedziało. Jest to normą
pewnie głupie pytanie zadam ale czy a200 bez rzadnych przystawek steruje tą lampą bezprzewodowo?
ludzik82r napisał(a):
pewnie głupie pytanie zadam ale czy a200 bez rzadnych przystawek steruje tą lampą bezprzewodowo?