anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony HVL-F42am

kamil1114
Początkujący

Sony HVL-F42am

Wybaczcie , że znów zakładam nowy temat , ale dzisiaj jadę po lampę błyskową Sony HVL-F42am.
Mam tylko parę pytań odnośnie takich danych:

Regulacja mocy błysku nie
Błysk modelujący nie
Błysk stroboskopowy nie
Zakres zoom 24 - 105 mm

Czy te rzeczy czyli regulacja mocy błysku , błysk modelujący i błysk stroboskopowy są bardzo potrzebne , bo hvl-f42am tego nie posiada. Co to jest błysk modelujący ? I o co chodzi z zakresem zoomu ?

58 ODPOW. 58
profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

A nie masz tam czasem folii ochronnej? Może to folia jest porysowana... :c3

kamil1114
Początkujący

Nie , folia zdjąłem. Wtedy nie widziałem żadnych rys , nie wiem gdzie go mogłem porysować , bo cały czas go trzymam w pokrowcu. Raczej to nie możliwe , żebym go porysował , a nie chce mi się też wierzyć , że sprzedali porysowany.

kamil1114
Początkujący

Odesłałem lampę do serwisu i powiedzieli mi że nie naprawią mi jej , bo jest to uszkodzenie mechaniczne :c12 Niby mają rację , ale ja chciałem zapłacić za naprawę , to powiedzieli że nie można kupić samej szybki AF. :rolling_eyes:

oldguest
Początkujący

kamil1114 napisał(a):

Nie , folia zdjąłem. Wtedy nie widziałem żadnych rys , nie wiem gdzie go mogłem porysować , bo cały czas go trzymam w pokrowcu. Raczej to nie możliwe , żebym go porysował , a nie chce mi się też wierzyć , że sprzedali porysowany.

Zastanawiam się czy nie można porysować lampy poprzez wkładanie jej i wyjmowanie z pokrowca. Ścianki wewnątrz pokrowca są dosyć szorstkie.

acinloop
Nowicjusz

franek4always napisał(a):

Zastanawiam się czy nie można porysować lampy poprzez wkładanie jej i wyjmowanie z pokrowca. Ścianki wewnątrz pokrowca są dosyć szorstkie.

Hehe :smileyhappy:

kamil1114
Początkujący

Nie no , pokrowiec jest raczej ok. Juz sie pogodzilem z tym ze zastana mi te rysy.

maro_ka
Początkujący

Pytanie to użytkowników :

Lampa jak mi się ładuje to piszczy i to jest normalne wiem, ale po naładowaniu piszczy tak co 3 sekundy. wydaje z siebie taki cichutki pisk co 3 sek.? Oczywiście przycisk test pali się na bursztynowy kolor
Normalne to jest? :)

maro_ka
Początkujący

CSI już mi odpowiedziało. Jest to normą :)

ludzik82r
Początkujący

pewnie głupie pytanie zadam ale czy a200 bez rzadnych przystawek steruje tą lampą bezprzewodowo?

acinloop
Nowicjusz

ludzik82r napisał(a):

pewnie głupie pytanie zadam ale czy a200 bez rzadnych przystawek steruje tą lampą bezprzewodowo?

Oczywiście że TAK :smileythumbsup: