Podziel się wrażeniami!
Dziś dołączyli IPLĘ.wystarczy odświeżyć zawartość internetową.
W praktyce - działa to bardzo dobrze. Z tego co słyszałem poprawnie działa już przy 512kbps, a HD przy 2Mbps.
No to chyba źle słyszałeś bo mam 1024 i i to zdecydowanie za mało do oglądania, co chwilę stop i muszę czekać, a o HD można zapomnieć !!!Zaafiel napisał(a):
W praktyce - działa to bardzo dobrze. Z tego co słyszałem poprawnie działa już przy 512kbps, a HD przy 2Mbps.
Do AXN oglądanego przez PS3 1mb/s okazał się stanowczo za mało, natomiast przy 4-6 mb/s transfer w zupełności wystarczy.
Mam pewne informacje:
Poprawne korzystanie z treści ipla w telewizorach z funkcją BRAVIA Internet Video wymaga podłączenia do łącza internetowego o przepustowości minimum 1,5 Mbit/s za pomocą kabla Ethernet lub sieci WLAN. Aplikacja ipla jest dostępna w urządzeniach Sony z poziomu pilota. Wystarczy nacisnąć przycisk Internet Vido, a następnie nawigować po platformie w celu wybrania poszukiwanej treści. W menu głównym jest 6 kategorii do wyboru.
Ipla w tv? Super sprawa jak dla mnie! Tym bardziej, że należę do miłośniczek seriali "Szpilki na Giewoncie", "Hotel 52" i te sprawy!
Luda napisał(a):
No to chyba źle słyszałeś bo mam 1024 i i to zdecydowanie za mało do oglądania, co chwilę stop i muszę czekać, a o HD można zapomnieć !!!
Myślę że jakieś 4-6Mb/s powinno wystarczyć.
Witam ,mieszkam w Niemczech i jestem posiadaczka telewizora sony BRAVIA ,czy jest możliwość oglądania IPLA w moim telewizorze podłączonym do internetu proszę o pomoc.
Obawiam się, że nie - to są umowy podpisywane indywidualnie w poszczególnych krajach. Musisz sprawdzić na niemieckich stronach jakie usługi sa tam oferowane.
No proszę treści, które wyszły z ekranu telewizora powracają ponownie na jego ekran. Ipla przecież rozpoczęła swoją karierę jako aplikacja dla Windows, a teraz trafi na duży ekran dzięki popularyzującym się ostatnio, telewizorom połączonym z siecią.
Niedługo nie będzie potrzebna telewizja satelitarna, wszystko będzie w Internecie Taki kierunek wydarzeń jest moim zdaniem bardzo fajny. Jeszcze, żeby była jakaś usługa typu "wideo na życzenie" w Bravii i było by super. Gorzej jak kiedyś Internet padnie