anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

IPLA w tv Sony

profile.country.PL.title
darek021
Nowicjusz

IPLA w tv Sony

Dziś dołączyli IPLĘ.wystarczy odświeżyć zawartość internetową.

21 ODPOW. 21
Zaafiel-----
Początkujący

W praktyce - działa to bardzo dobrze. Z tego co słyszałem poprawnie działa już przy 512kbps, a HD przy 2Mbps.

profile.country.pl_PL.title
Luda-----
Początkujący

Zaafiel napisał(a):

W praktyce - działa to bardzo dobrze. Z tego co słyszałem poprawnie działa już przy 512kbps, a HD przy 2Mbps.

No to chyba źle słyszałeś bo mam 1024 i i to zdecydowanie za mało do oglądania, co chwilę stop i muszę czekać, a o HD można zapomnieć !!!
Myślę że jakieś 4-6Mb/s powinno wystarczyć.

wideoaktywny
Początkujący

Do AXN oglądanego przez PS3 1mb/s okazał się stanowczo za mało, natomiast przy 4-6 mb/s transfer w zupełności wystarczy.

Zimny_
Użytkownik

Mam pewne informacje:
Poprawne korzystanie z treści ipla w telewizorach z funkcją BRAVIA Internet Video wymaga podłączenia do łącza internetowego o przepustowości minimum 1,5 Mbit/s za pomocą kabla Ethernet lub sieci WLAN. Aplikacja ipla jest dostępna w urządzeniach Sony z poziomu pilota. Wystarczy nacisnąć przycisk Internet Vido, a następnie nawigować po platformie w celu wybrania poszukiwanej treści. W menu głównym jest 6 kategorii do wyboru.

Do tego:
Baza 15 000 materiałów na życzenie.
Dzięki ipla użytkownicy urządzeń Sony z funkcją BRAVIA Internet Video będą mogli, po podłączeniu do internetu, korzystać z najbogatszej w Polsce internetowej bazy VOD treści telewizyjnych, w tym produkcji na zlecenie Telewizji Polsat, Polsat Sport, Polsat Sport Extra, Polsat News, Polsat Play, Polsat Cafe i TV4. W sumie to ponad 15 000 materiałów na życzenie co daje ok. 7,5 tysiąca godzin oglądania.

Źródło: www.ipla.pl

4056-----
Początkujący

Ipla w tv? :thumbsup: Super sprawa jak dla mnie! Tym bardziej, że należę do miłośniczek seriali "Szpilki na Giewoncie", "Hotel 52" i te sprawy!

Zaafiel-----
Początkujący

Luda napisał(a):

No to chyba źle słyszałeś bo mam 1024 i i to zdecydowanie za mało do oglądania, co chwilę stop i muszę czekać, a o HD można zapomnieć !!!
Myślę że jakieś 4-6Mb/s powinno wystarczyć.

Oparłem się na informacjach od człowieka pracującego w Sony... Dla mnie też wydawało się to mało ale w dobie coraz lepszych i solidniejszych providerów, większość ludzi ma już łącza grubo powyżej 2Mbps, często spotykam powyżej 20Mbps...

Patrycja19
Początkujący

Witam ,mieszkam w Niemczech i jestem posiadaczka telewizora sony BRAVIA ,czy jest możliwość oglądania IPLA w moim telewizorze podłączonym do internetu proszę o pomoc.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Obawiam się, że nie - to są umowy podpisywane indywidualnie w poszczególnych krajach. Musisz sprawdzić na niemieckich stronach jakie usługi sa tam oferowane.

MARIUSZEK32
Początkujący

No proszę treści, które wyszły z ekranu telewizora powracają ponownie na jego ekran. Ipla przecież rozpoczęła swoją karierę jako aplikacja dla Windows, a teraz trafi na duży ekran dzięki popularyzującym się ostatnio, telewizorom połączonym z siecią.

Zimny_
Użytkownik

Niedługo nie będzie potrzebna telewizja satelitarna, wszystko będzie w Internecie :D Taki kierunek wydarzeń jest moim zdaniem bardzo fajny. Jeszcze, żeby była jakaś usługa typu "wideo na życzenie" w Bravii i było by super. Gorzej jak kiedyś Internet padnie ;)