Podziel się wrażeniami!
Kiedy wreszcie pojawi się zapowiadana aktualizacjia serii XF83 do Android 8 ?
@Paul_1971rozkręcasz jakąś histerię i zbierasz zabawki poziom dyskusji ?Chcesz zobaczyć to zacznij od swojego pierwszego wpisu uroiłeś coś sobie i prawie ze sobą dyskutujesz.Dla mnie to na pewno -nie chyba poziom dyskusji over.
@zbygaaj, ale Sony ogłosiło oficjalnie, na konferencji w Sydney, że zaktualizuje wszystkie modele 2018, 2017 i niektóre z 2016 roku do Oreo do końca roku kalendarzowego.
Biorąc pod uwagę, że jest grudzień, a w Stanach pojawiła się już aktualizacja, pytanie kolegi raczej nie powinno dziwić, chociaż zadane zostało w dość osobliwy sposób.
@micihol chyba nie o Sydney Ci chodziło może o Las Vegas i nie żebym był źle zrozumiany bo sam byłbym szczęśliwy z Androida 8 do swojego TV ale cały czas podtrzymuję ,że nie było żadnego komunikatu Sony o Androidzie 8 a siedzę długo w tym temacie ale obym się mylił jak masz źródło podaj chętnie zobaczę.To co piszą ludzie znający temat przedstawia się następująco:Oprogramowanie Oreo dla BRAVIA nadal opiera się na starym jądrze systemu Linux 3.10.79, które było podstawą Androida KitKat (4.0).Sony użyło starego sprzętu do swoich nowych produktów. Sony / MediaTek to prawdopodobnie najgorszy chip dla Androida TV.Choć ja w swoim TV przeszedłem ewolucję od Androida 5 na 6 i teraz 7 to dlaczego nie 8 ?
Służę linkiem: https://ausdroid.net/2018/06/26/confirmed-oreo-google-assistant-sony-android-tv-2018-2017-models-201...
Co do sprzętu i jądra, to wszystko prawda, tak samo, jak to, że Oreo jest jednak lżejsze od Nougata, więc należy wierzyć, że nie zostanie mocno napompowane przez Sony i będziemy mogli cieszyć się sprawniejszym systemem. Kwestie ergonomii interface’u Oreo zostawiam na osobny temat, bo to kwestia gustu i przyzwyczajeń.
no i jest to jakaś wiadomość co do tego też liczę ,że Oreo będzie potrzebowało mniej do tego sprzętu jednak modele 2016 ,że niektóre tylko otrzymają to raczej mój XD choć uważam ,że TV z obsługą głosową powinny dostać nie będzie się na to łapał podobnie było z siódemką czekałem na nią z modelami 2015.Jednak chyba szybciej zobaczę zapowiedzianą ósemkę na moim Philipsie 803.Ale zobaczymy Sony czasami lubiało zaskakiwać pozytywnie mimo braku czasowego odezwu z ich strony.
Może ten link w czymś pomoże
https://us.community.sony.com/s/question/0D50B00004IKxcbSAD/android-oreo-80?language=en_US