Podziel się wrażeniami!
Czy może jest ktoś w stanie odpowiedzieć mi dlaczego SONY część swoich akcesoriów ma tylko na papierze i nie tylko. Dam przykłady którymi jestem zainteresowany:
PCK-LH6AM
SH-L2AM
STP-HS1AM
LCS-LC1AM
ALC-SH108
To tylko czubek góry lodowej akcesoriów, które istnieją tylko na papierze ewentualnie na stronie sony.pl Jeżeli Cię to pocieszy to identyczna sytuacja jest z akcesoriami do Vaio, do Cybershotów, itd.
Może jak więcej osób zacznie się dopominać o różne akcesoria na forum to trafi ta wiadomość do osób odpowiedzialnych za ten stan rzeczy.
PCK-LH6AM - zapomnij , szkoda kasy , a drobny pyłek lub nie daj boże piasek pod tym porysuje na amen szybę aparatu.
SH-L2AM - to jest a raczej miało być do nowych modeli - ale tego niema bo komu to potrzebne
STP-HS1AM - drogo oj drogo , zamiennik na allegro lepszy , tańszy , wygodniejszy
LCS-LC1AM - mocny gadżet
ALC-SH108 - co to jest do czego to służy - chroni obiektyw przez bocznym wiatrem
Może nie wiesz, ale jest to osłona przeciwsłoneczna. Chroni obiektyw przed promieniami padającymi na przednią soczewkę pod dużym kątem i powodującymi niepożądane odblaski i spadek kontrastu. Szkoda, że nie ma tego w zestawie z obiektywem, jak było dotychczas (SAL1870). Wielkość osłony jest dostosowana do najkrótszej ogniskowej, a kształt jest wymuszony przez brak IF-a.Alcazar napisał(a):
ALC-SH108 - co to jest
do czego to służy - chroni obiektyw przez bocznym wiatrem
Tadeusz napisał(a):
Może nie wiesz, ale jest to osłona przeciwsłoneczna.
no Tadzio to chyba wie ze to atrapa?
Alcazar napisał(a):
no Tadzio to chyba wie ze to atrapa?
Mam taką atrapę z MAF 28-70/2,8G. I nawet nie chce mi się tego zakręcać.
Jak trzeba przysłonić pod światło to przysłaniam ręką i jest miodzio
Też tak robię, ale jak światło jest z górymitech napisał(a):
Jak trzeba przysłonić pod światło to przysłaniam ręką i jest miodzio
A jak robiłem tym szkłem fotki na APS-C to zakładałem osłonę od MAF 85/1,4 G
Tadeusz napisał(a):
Też tak robię, ale jak światło jest z górymitech napisał(a):
Jak trzeba przysłonić pod światło to przysłaniam ręką i jest miodzio![]()