Podziel się wrażeniami!
witam.mam takie pytanie.mam aparat sony alfa 330 z obiektywem kitowym i chcialam zapytac czy mozna go za pomoca jakiś pierscieni czy konwenterow rozbudowac tak aby mozna bylo robic wieksze przyblizenia obiektywow z dalszej odleglosci? np. ptaki na drzewach czy ujecia spotrowe.
A jeszcze jedno pytanko. Spotkał się ktos z Was z pierscieniem odwrotnego mocowania do heliosa? I jak w ogóle taki system się sprawuje?
Słyszałem i jedna osoba u nas korzysta z tego rozwiązania ale w rękach nie miałem i trudno mi się wypowiadać
Cylin napisał(a):
A jeszcze jedno pytanko. Spotkał się ktos z Was z pierscieniem odwrotnego mocowania do heliosa? I jak w ogóle taki system się sprawuje?
A tak ogólnie jest ktos w stanie powiedzieć czy lepsze zdjęcia pod wzgl. technicznym wychodzą z zestawu 2 obiektywy + pierscień odwr. moc. czy obiektyw z pierscieniami posrednimi? Pozdrawiam
Cylin napisał(a):
A tak ogólnie jest ktos w stanie powiedzieć czy lepsze zdjęcia pod wzgl. technicznym wychodzą z zestawu 2 obiektywy + pierscień odwr. moc. czy obiektyw z pierscieniami posrednimi? Pozdrawiam
Dzięki Kris. Nie ukrywam że miałem cichą nadzieję na taką odpowiedź . Za kilka dni zacznie się nauka manualnego ostrzenia. Pozdrawiam