Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam króciutkie pytanie odnośnie HVL-F20 (tej małej nowej lampy): Czy ma ona tryb bezprzewodowy? Bo czytam sobie na różnych stronach, że jest "Idealna jako bezprzewodowy wyzwalacz lampy do lustrzanki DSLR-A900", a co z pozostałymi modelami? Czy też ta lampa pracuje z nimi w trybie bezprzewodowym?
Taka jeszcze mała uwaga: Jak kogoś stać na Alfę 900 to na pewno i stać na lepszą lampę - trochę dziwna ta informacja
Z góry dziękuje za odpowiedź.
(Po wyczerpaniu tematu można go usunąć czy co tam droga moderacja zarządzi)
i jeszcze jedno. ta lampa wyzwala tylko lampy systemowe.
Coś mi się wydaje ,że jako sterownik może być tylko z A900 no i A850. Z innymi aparatami pracuje jako zwykła lampa. Sprawdzaliśmy to u kolegi SZFENDAKA podczas ubiegłorocznej Góraszki i jeżeli mnie pamięć nie myli to z A700 nie sterowała innymi lampami. Ale powtarzam mam dobrą pamięć ale krótką i mogę się mylić
PS
Mam ja ze dwa trzy tygodnie i muszę stwierdzić ,że jest bardzo fajna ale też nie mogę ukrywać iż stopkę ma beznadziejnie delikatną . Dwa czy trzy razy zamontowałem ja na aparat i nie wiedzieć czemu poobłamywały się jakieś zaczepy w stopce i się rozdwoiła. I teraz albo kropelka ,albo poksipol albo serwis pewnie za kasę bo na gwarancji pewnie się nie da
No właśnie, czy ktoś mógłby dać konkretną potwierdzoną informację, że ta lampa będzie także działać jako sterownik w trybie bezprzewodowym z innymi Alphami ( mam na myśli 300, 500 ,700 )
fimps napisał(a):
ta lampa będzie także działać jako sterownik w trybie bezprzewodowym z innymi Alphami
kris napisał(a):
Tak, można odpalać błysk WL lampą hvl20 założoną na dowolny aparat DSLR SONY
acinloop napisał(a):
fimps napisał(a):
ta lampa będzie także działać jako sterownik w trybie bezprzewodowym z innymi Alphami
kris napisał(a):
Tak, można odpalać błysk WL lampą hvl20 założoną na dowolny aparat DSLR SONY
![]()
Czyli jak założę ją na A300 to nie będzie działać jako sterownik WL ?
mitech, w Twoim przytoczonym zdaniu nigdzie nie jest wykluczone użycie tej lampy jako sterownika WL
acinloop napisał(a):
Czyli jak założę ją na A300 to nie będzie działać jako sterownik WL ?
szogoon napisał(a):
mitech, w Twoim przytoczonym zdaniu nigdzie nie jest wykluczone użycie tej lampy jako sterownika WL
mitech napisał(a):
Raczej nie z wszystkim Alphami tylko z A900 i A850
szogoon napisał(a):