anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Który tablet Wacom?

witsu------
Początkujący

Który tablet Wacom?

Witam!
Powoli dojrzewam do decyzji o zakupie tabletu Wacom. Wiem, że jest tu kilka osób korzystających z takich urządzeń i mam nadzieję, że podpowiedzą mi na co zwracać uwagę przy wyborze. Ja nigdy nie pracowałem na tablecie i nie wiem po prostu czy wystarczy kupić Bampo Pen, Bambo Touch czy Bambo Pen & Touch.
Pomożecie?

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
SkywalkerPL
Początkujący

jeśli zaczynasz swoją przygode z tabletami to każdy tablet Wacoma będzie "super ekstra" :nauseated_face:
Polecam szukanie tego o najlepszym współczynniku ceny do rozmiaru :)

Tak naprawdę do obróbki zdjęć nie jest wymagany jakiś super tablet a z racji tego, że tablety Wacom'a i tak są super to na Twoim miejscu skupiłbym się na znalezieniu możliwie taniego :)

Ja mam Graphire4 Classic XL od dość długiego czasu i powiem, że nie jestem w stanie wykorzystać nawet 1/10 potencjału tego urządzenia... ale rozmiarem jest idealny i bardzo wygodny w obsłudze :)

:slight_smile:
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Ja polecam Bamboo Fun. Mimo, że ma dziecinną nazwę to moim zdaniem najlepsza propozycja w segmencie budżetowym. I co ciekawe otrzymujemy do niego Adobe Photoshop Elements zupełnie za darmo!

Mam taki tablecik, Kris też ma.
Śmiało więc polecamy jako zadowoleni użytkownicy :thumbsup:

witsu------
Początkujący

Tyle, że Bambo Fun nie są już chyba produkowane. FAjnie byłoby dostać elementsa bo to następny mój wydatek. A tak a propos, którą wersję dają z tym Fun?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Najczęściej to jest PSE w wydaniu z numerkiem 6.0

Na aledrogo są jeszcze spokojnie do kupienia. :thumbsup:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Lajam napisał(a):

Mam taki tablecik, Kris też ma.
Śmiało więc polecamy jako zadowoleni użytkownicy :thumbsup:

podpisuję się pod tymi słowami :smileythumbsup:
w zupełności wystarcza. Ja jedynie z racji potrzebnej precyzji zastanawiam się nad kupnem nowego piórka, ale do normalnych zastosowań, piórko z zestawu w zupełności wystarcza :smileythumbsup: