Podziel się wrażeniami!
Witam !
Zamierzam kupić w/w obiektyw i w związku z tym mam prośbę aby ktoś kto ma taki obiektyw
podzielił się doświadczeniami z pracy z tym obiektywem.Czytałem na optyczne.pl o tym obiektywie i wynika z testów że zajmuje 2 miejsce w rankingach.
Nie zależy mi na bardzo szerokim kącie widzenia obiektywu , ten byłby akurat.
Próbowałem znaleźć jakiś link do zdjęć zrobionych tym obiektywem , ale nie wiele znalazłem.
Czy naprawdę rysuje ostro i jak z odwzorowaniem szczegółów ?
Niestety ze swojego kita 18 - 70mm f/3.5 - 5.6 nie jestem zadowolony.Robiłem szereg testów
na ostrość i szczegółowość - niestety - bez pomocy PS CS 3 (pliki RAW) zdjęcia są b.miernej
jakości.No ale cóż więcej się można spodziewać po tym kitowym obiektywie.Tak ma i koniec.
Wiem , że można kupić b.dobry obiektyw za dużą kasę , ale tej mi brak , stąd moja prośba.
Dzięki za link , obejrzałem , zapisałem aby później dokładnie przeanalizować.
Takie wstępne wrażenia - leciutka nieostrość jednak na pełnym rozmiarze jest widoczna.
Czytałem na optyczne.pl o tym obiektywie i wynika z testów że zajmuje 2 miejsce w rankingach.
Też zastanawiam się nad kupnem tego obiektywu bo i cena b.przystępna , z tym że do zdjęć
testowych i w ogóle suchych testów pdchodzę b. ostrożnie , ale ostrość na pewno lepsza niż
z DT Sony 18 - 70 kit , oglądałem stronkę z wycinkami i porównaniami jakości w stosunku
do kita.
Poza tym gdy robię fotki RAW to gdy w PS CS3 odpowiednio dopracuję ten "negatyw" to
fotki są bez zarzutu , a nawet lepsze niż robione droższymi obiektywami.
Dzięki za odzew i podumam jeszcze trochę , no bo tak cena Konica Minolta AF 35 - 105 to
340 - 380 zł , a cena nowego Sony DT 18 - 55 SAM 699zł na allegro można kupić taniej.
Konica Minolta AF 35 - 105