anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Proszę o pomoc w wyborze

aska00000
Początkujący

Proszę o pomoc w wyborze

Witam ponieważ przymierzam się do zakupienia obiektywu macro potrzebuje "waszej" porady otóż biorę pod uwagę dwa obiektywy niżej wymienione i nie wiem czy różnica w cenie jest proporcjonalna do różnicy w jakości (bo różnica jest widoczna ale nie wiem czy przekłada do się na złotówki)
Proszę o wasze opinię.

Sony 50 mm f/2.8 Macro
Sigma 50 mm f/2.8 EX DG Macro

13 ODPOW. 13
profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

Tamrona to ja nie znam ale Sony bedzie prawdopodobniej bardziej ciche od Sigmy.
Ja jednak uwielbiam szmer tej ostatniej. :c34

Jakkolwiek przy tej samej cenie bierz Sony.

Na koniec mala dygresja.Nie podlaczaj sie pod watek ,ktory ktos wczesniej zalozyl.Nikt sie nie obrazi jak zalozysz nowy a w zaistnialej sytuacji autor tego watku w jakim obecnie piszemy moze byc lekko zdegustowany,ze wpakowales mu sie z "butami na dywan".

A najbardziej optymalnym rozwiazaniem jest to o czym wspomnial Dejmien.Poswiec kwadrans i przejzyj watki w tym dziale zanim utworzysz nowy post.Bardzo,bardzo czesto sie one dubluja...

Pozdrawiam i zycze udanego zakupu.

luvr-----
Początkujący

Monty napisał(a):

Na koniec mala dygresja

teraz moja dygresja:
http://img6.imageshack.us/img6/8264/1259698455bykaskader787.jpg
pewnie napiszesz, że masz inny system niż PL - ale nikt nie broni zainstalować firefox i używać słownika. Ciekawie piszesz, ale tego się nie da czytać :smileyexclaim:

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Właściwie już wszystko zostało napisane wcześniej. Mogę tylko podpisać się pod tym, co napisał piotruso obiema 'rencami i nogami'.
Jeżeli masz ograniczone fundusze to śmiało zamiast obiektywów AF idź drogą M42 a za oszczędzone pieniądze zainwestuj w np. w lampę, bo niesamowicie się przyda dodatkowe źródło światła.

docentstopczyk
Początkujący

jeśli m42 to oprócz pierścieni warto też kupić mieszek