Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam do TV podpięty dekoder NC+ przez HDMI. Zauważyłem, że po właczeniu TV lub przełączeniu kanału na inny mam przez chwile przyciszony dźwięk. Podgłaśnia się on sam po krótkiej chwili. Czy spotkał się ktoś z takim zjawiskiem?
Poprzednio dekoder nc+ podpięty był do philipsa również przez hdmi i nic takiego się nie działo, więc problem musi tkwić w telewizorze.
A nie masz możliwości innego dekodera podłączyć? Może pożyczyć na chwilę od kogoś.
Niestety nie mam od kogo pożyczyć drugiego dekodera.
Nie ma w całej społeczności sony jednego mądrego, który potrfiłby to wytłumaczyć ?
Witam
Możesz przywrócić ustawienia fabryczne dekodera i TV?
Czy to przyciszanie zdarza się na wszystkich kanałach?
Masz możliwość podłączenia do naziemnej i sprawdzenie czy problem dalej występuje (jeśli tak, odłącz wszystko od tv z wyjątkiem anteny naziemnej i wtedy sprawdź). Wiedzielibyśmy wtedy czy problem leży po stronie dekodera czy tv.
Możnaby też sprawdzić kabel hdmi, najlepiej żeby był 1.4.
Pozdr.
A
Dzieje sie tak nie zawsze i nie na wszystkich kanałach, niestety nie potrafię odkryc zadnej zależności, jedyna możliwość poza telewizorem to kabel hdmi, tylko dlaczego dobrze dziala podłączony do tv philipsa?
Mam ten sam problem w 50W805 . Dekoder Vectra . Nic w ustawieniach dźwięku nie przestawiałem , mam go dwa dni więc nie bede resetu ustawień robił . Poprzednio Panasonic plazma bez problemu. Tak na marginesie to dźwięki w tym sony się to porażka. Głośniczki ze słuchawek chyba wyciągnięte . Brak niskich częstotliwości nawet jak podkręciłem w korektorze .