anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dźwięk na kanałach TV w 55w805a.

beniuasia
Użytkownik

Dźwięk na kanałach TV w 55w805a.

Witam.

Mam do TV podpięty dekoder NC+ przez HDMI. Zauważyłem, że po właczeniu TV lub przełączeniu kanału na inny mam przez chwile przyciszony dźwięk. Podgłaśnia się on sam po krótkiej chwili. Czy spotkał się ktoś z takim zjawiskiem?

15 ODPOW. 15
jedrus1
Poszukiwacz

Poprzednio dekoder nc+ podpięty był do philipsa również przez hdmi i nic takiego się nie działo, więc problem musi tkwić w telewizorze.

bodek34
Poszukiwacz

A nie masz możliwości innego dekodera podłączyć? Może pożyczyć na chwilę od kogoś.

jedrus1
Poszukiwacz

Niestety nie mam od kogo pożyczyć drugiego dekodera.

Nie ma w całej społeczności sony jednego mądrego, który potrfiłby to wytłumaczyć ?

adam_klu
Poszukiwacz

Witam

Możesz przywrócić ustawienia fabryczne dekodera i TV?
Czy to przyciszanie zdarza się na wszystkich kanałach?
Masz możliwość podłączenia do naziemnej i sprawdzenie czy problem dalej występuje (jeśli tak, odłącz wszystko od tv z wyjątkiem anteny naziemnej i wtedy sprawdź). Wiedzielibyśmy wtedy czy problem leży po stronie dekodera czy tv.
Możnaby też sprawdzić kabel hdmi, najlepiej żeby był 1.4.

Pozdr.

A

jedrus1
Poszukiwacz

Dzieje sie tak nie zawsze i nie na wszystkich kanałach,  niestety nie potrafię odkryc zadnej zależności, jedyna możliwość poza telewizorem to kabel hdmi, tylko dlaczego dobrze dziala podłączony do tv philipsa?

profile.country.PL.title
Tomasz1970
Poszukiwacz

Mam ten sam problem w 50W805 .  Dekoder Vectra . Nic w ustawieniach dźwięku nie przestawiałem , mam go dwa dni więc nie bede resetu ustawień robił . Poprzednio Panasonic plazma bez problemu. Tak na marginesie to dźwięki w tym sony się  to porażka. Głośniczki ze słuchawek  chyba wyciągnięte . Brak niskich częstotliwości nawet jak podkręciłem w korektorze .