anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

który lepszy Falcon 500 prosze o pomoc?

profile.country.pl_PL.title
misiu1402
Początkujący

który lepszy Falcon 500 prosze o pomoc?

co myslicie o tym
1) Obiektyw Falcon 500mm Mirror
f/8,0
+ trzy filtry ND2, ND4, skylight
z mocowaniem do aparatów Sony Alpha / Minolta
(mały zgrabny czarny) 350zł
2) Obiektyw Falcon 500mm f/8,0 ST (wygląda jak jakaś wielka luneta ) 320zł
3) Obiektyw Falcon 500mm f/6,3 Mirror (mały zgrabny biały) 450zł

Który lepszy 1 2 czy 3
pozdrawiam

13 ODPOW. 13
Starosta.
Początkujący

Zapewne wiesz o tym, że nie ma on AF-u ;)
Okiem fotoamatora dla mnie najlepszy byłaby opcja 3, ale to tak okiem amatora :nauseated_face:

Pozdrawia Starosta :grin:
jareklubicz.
Poszukiwacz

Witam odpuść sobie pozycje 1 i 2 ,3 można się zastanowić ale jak już Starosta powiedział o AF możesz zapomnieć :slight_smile: no i to mocowanie T2 nieraz są problemy z ostrzeniem na nieskończoność to tyle moim zdaniem

krzyho4
Początkujący

ja sie wlasnie zastanawiam nad kupnem tego z pozycja nr. 2 , ale tylko dlatego ze ma zmienna przyslone

ArturGniezno
Początkujący

a co masz zamiar robic za zdjecia tym obiektywem 500 to juz duzo. Ja moim Tamronem 70-300 sie nie mieszcze w pomieszczeniach a co tu dopiero 500:/
no chyba ze mieszkach na odludziu i bedziesz strzelal foty sasiadom 1km dalej
ja bym wolal i bład ze tak nie zrobiłem sigme 28-300 i masz w miare uniwerslane szkło:)
-------------
kris: Łączenie postów. Proszę używać edycji postów ("zmień") w celu dopisania treści
-------------

albo mam jeszcze jedna propozycje dla ciebie
Canon TV lens 5200mm f/14
co prawda do canona ale moze jakas przejsciowka

SkywalkerPL
Początkujący

są przejściówki do Canona :thumbsup: tylko ciężko je dostać 😕

BTW: f/14? pfff.... ja tam biorę potworka z f/4 8-) :P (no, tylko tego już przejściówką nie podepniesz)

:slight_smile:
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

a co masz zamiar robic za zdjecia tym obiektywem 500 to juz duzo. Ja moim Tamronem 70-300 sie nie mieszcze w pomieszczeniach a co tu dopiero 500:/

Artur, pozwól innym decydować czy dany sprzęt jest im potrzebny, czy też nie. Poza tym aparatu używa się również poza pomieszczeniami. Podam przykład gdzie 500mm to w sam raz lub za mało: fotografia dzikiej przyrody (np. ptaki)

marcinssdd
Początkujący

Zdecydowanie radziłbym dozbierać więcej pieniędzy i zapolować na obiektyw Sigma APO 400 mm F5,6 Telemacro ewentualnie na Minolta/Sony 500 mm F8,0 Reflex.

grzybki z barszczem
ArturGniezno
Początkujący

http://www.mir.com.my/rb/photography/co ... 00/cat.htm

dobra link do tego canona jak ktos by chcial obejrzec:)

krzyho4
Początkujący

http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/canon/fdresources/fdlenses/reflex8002000/cat.htm" target="_blank

dobra link do tego canona jak ktos by chcial obejrzec:)

sorry ale to chyba nie forum CANONA

a wracajac do tematu . w pomieszczeniu 300-tka :smileyhappy:
za to fotografia natury ,krajobrazu , z ogniskowa 500- lub wiecej :c34 rewelacja ,przynajmniej ptaszki zachowuja sie normalnie a sarny nie znikaja w oddali.

lecz przyznam ze do mojego pomyslu 500-tka okazuje sie za mala http://www.forum.sony.pl/download/file.php?id=18868&mode=view&customview=true