Podziel się wrażeniami!
co myslicie o tym
1) Obiektyw Falcon 500mm Mirror
f/8,0
+ trzy filtry ND2, ND4, skylight
z mocowaniem do aparatów Sony Alpha / Minolta
(mały zgrabny czarny) 350zł
2) Obiektyw Falcon 500mm f/8,0 ST (wygląda jak jakaś wielka luneta ) 320zł
3) Obiektyw Falcon 500mm f/6,3 Mirror (mały zgrabny biały) 450zł
Który lepszy 1 2 czy 3
pozdrawiam
Zapewne wiesz o tym, że nie ma on AF-u
Okiem fotoamatora dla mnie najlepszy byłaby opcja 3, ale to tak okiem amatora
Witam odpuść sobie pozycje 1 i 2 ,3 można się zastanowić ale jak już Starosta powiedział o AF możesz zapomnieć no i to mocowanie T2 nieraz są problemy z ostrzeniem na nieskończoność to tyle moim zdaniem
ja sie wlasnie zastanawiam nad kupnem tego z pozycja nr. 2 , ale tylko dlatego ze ma zmienna przyslone
a co masz zamiar robic za zdjecia tym obiektywem 500 to juz duzo. Ja moim Tamronem 70-300 sie nie mieszcze w pomieszczeniach a co tu dopiero 500:/
no chyba ze mieszkach na odludziu i bedziesz strzelal foty sasiadom 1km dalej
ja bym wolal i bład ze tak nie zrobiłem sigme 28-300 i masz w miare uniwerslane szkło:)
-------------
kris: Łączenie postów. Proszę używać edycji postów ("zmień") w celu dopisania treści
-------------
albo mam jeszcze jedna propozycje dla ciebie
Canon TV lens 5200mm f/14
co prawda do canona ale moze jakas przejsciowka
są przejściówki do Canona tylko ciężko je dostać 😕
BTW: f/14? pfff.... ja tam biorę potworka z f/4
(no, tylko tego już przejściówką nie podepniesz)
a co masz zamiar robic za zdjecia tym obiektywem 500 to juz duzo. Ja moim Tamronem 70-300 sie nie mieszcze w pomieszczeniach a co tu dopiero 500:/
Zdecydowanie radziłbym dozbierać więcej pieniędzy i zapolować na obiektyw Sigma APO 400 mm F5,6 Telemacro ewentualnie na Minolta/Sony 500 mm F8,0 Reflex.
http://www.mir.com.my/rb/photography/co ... 00/cat.htm
dobra link do tego canona jak ktos by chcial obejrzec:)
http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/canon/fdresources/fdlenses/reflex8002000/cat.htm" target="_blank
dobra link do tego canona jak ktos by chcial obejrzec:)